İLÇELER Haber Girişi : 18 Mart 2022 14:23

Çanakkale Zaferinin 107. Yılı  Kağızman'da Kutlandı

Çanakkale Zaferinin 107. Yılı  Kağızman'da Kutlandı
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü nedeniyle Kağızman'da Anma Töreni Düzenlendi.

Kars Olay-  Saat 08.45’de Kağızman İstiklal alanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan törene, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Kar, İlçe Emniyet Müdürü Halil Uludağ, Milli Eğitim Müdürü Selim Suat Güner, İlçe Tarım Müdürü Bekir Çapan, Ak Parti İlçe Başkanı Nuri Turan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Tufan Ayhan, Mehmet Anayurt, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kaymakam , şehitlik özel defterini imzaladı ve yapılan duaların ardından beraberindekiler ile birlikte şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek kırmızı karanfiller bıraktı.

 

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda; Kağızman Kazım Karabekir ortaokulu tarafından  anma etkinlikleri kapsamında hazırladığı ‘’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü’’ programı, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Kazım Karabekir Ortaokulu Müdürü Mustafa Bilgi ’nin günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşma ve Ardından Mustafa Yalçın ilk öğretm okulu öğrencilernden Ebrar Çiçek'in kendi çalıp söylediği çanakkale türküsü salondakilerin coştururken ayakta alkışlandı, öğrencilerin okuduğu bir birindrn güzel şiirler, oratoryo ve sinevizyon gösterisi eşliğinde devam etti. Hazırlanan programda Çanakkale destanımız çok anlamlı ve duygulu bir şekilde anlatıldı. Günün önemini anlatan yazılar ve şiirlerle  öğrencilerin ve katılımcıların o anların tekrar yaşanması sağlandı. 

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü ile ilgili çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilerin ilçe protokolü tarafından ödüllendirilmesi ile birlikte program sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.