SİYASET Haber Girişi : 07 Haziran 2022 18:16

Büyük Türkiye Partisi Kars İl Başkanı Emrah Doğu İsmail Küçükkaya'yı Eleştirip Tansu Çillere Sahip Çıktı

Büyük Türkiye Partisi Kars İl Başkanı Emrah Doğu  İsmail Küçükkaya'yı Eleştirip Tansu Çillere Sahip Çıktı
Büyük Türkiye Partisi Kars İl Başkanı Emrah Doğu İsmail Küçükkaya'ya Sert çıkıp Tansu Çilleri savundu.

Kars Olay- "Merkez sağın kurulmasında başı çekebilirim diyen"  eski Başbakan Tansu Çiller'e tepki gösteren İsmail Küçükkaya "Mesut Yılmaz ile merkez sağı siz batırdınız. Parti kuracakmış siz ancak yeni Köyde parti verirsiniz." Diyerek eleştirmişti.

 

Küçükkaya'nın eleştrilerinden sonra  Büyük Türkiye Partisi Kars İl Başkanı Emrah Doğu  şu açıklamaya yaptı;

"12 Eylül 1980 darbesi sonrası kapatılan merkez sağın en büyük partisi olan Adalet Partisi’nin siyasi yasaklı olan lideri Süleyman Demirel’in kurdurduğu Büyük Türkiye Partisi’nin anayasaya aykırı olarak kapatılması ve ondan sonra kurulan DYP-Doğru Yol Partisi’nin 1983 sonu yapılan seçimlere hukuksuz olarak sokulmaması nedeniyle Demokrat Kitlenin ana tercihi Turgut Özal’ın Anavatan Partisine (ANAP) yönelmek olmuştur.

 

12 Eylül darbesinin yarattığı bu durum ana kale olan merkez sağ siyasetinde derin bir bölünmeye yol açmış, aynı kökten iki ayrı parti ortaya çıkmıştır. Aynı kitlenin iki ayrı partisi haline gelen yasaklı DYP ve önü açılan ANAP arasında sonraki yıllarda süre gelen bir ayrılığa, rekabete neden olmuştur.

 

Dolayısıyla Özal-Demirel ve Çiller-Yılmaz darbelerin yarattığı bu rekabet ortamının bir anlamda mağduru olmuştur. Çiller 1995 Genel Seçimlerinden sonra bunu görerek ve DYP-ANAP bütünleşmesi için yanlış yazılmış tarihi düzeltme adına büyük bir siyasi fedakarlıkla Yılmaz’a Başbakanlığın ve ANAP’a Meclis Başkanlığının verilmesinin yolunu açmıştır. Ancak, kurulan ANAYOL Koalisyonu darbelerin yarattığı derin yapay rekabeti aşmada yeterli olamamıştır.

 

Merkez sağ, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra bölünmüş, aynı kökten gelen iki ayrı parti ortaya çıkmış, 28 Şubat 1997 post modern darbesinden sonra ise yok edilmiştir. Ama asıl mağdur olan Milletin kendisidir. Milletin bu süreçte mağduriyeti çok büyük olmuş, her darbede olduğu gibi önemli ölçüde fakirleşmiştir.

 

 

Sayın E. Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller’e siyasete dönmesi için defalarca teklifler gelmiş ve ısrarlarda bulunulmuştur. O dönemlerde ne gereği var, her şey iyi gidiyor, bana ne gerek var demiştir.

 

Bugün için ise Türkiye’nin bugün ve geleceği ile ilgili endişelerini dile getirdikten sonra; “ben bütün bunları gördükçe ülkem adına bir anne gibi, evladına bakar gibi ülkeme bakıyorum. Hiçbir kişisel ikbal veya sandalye dileğim yok. Allah şahidimdir. Benim için bunların hepsi geride kalmıştır.

 

Türkiye’nin başına neler gelebileceğini görüyorum. Onun için bir merkez sağa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunun kurulmasına yardımcı olabilirim. Bunun başını çekebilirim. Bu kapıyı açık tutmak için mücadele verebilirim. Milletim karar versin.”demiştir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Uğur Çelik 07 Haziran 2022 23:17

    Fikir ne ise zikir de odur yüzyıllardır ülkeye zulme den güçlerin başımıza diktiği bir Amerikalı ya kendi vatandaşını satan zihniyet ile bu ülkeye ne denli katkı olur aşikar