SİYASET Haber Girişi : 03 Mayıs 2019 14:48

Bilgen ve Alaca'dan Tolga Adıgüzel'e Cevap

Bilgen ve Alaca'dan Tolga Adıgüzel'e Cevap
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca, MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'in yapmış olduğu açıklamaya cevap vererek göreve davet ettiler.

Kars Olay- Kars'ta 31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 33 gün geçmesine rağmen siyaset gündemi yoğun tempoda devam ediyor.

 

Dün kamuoyunda geniş yer bulan belediye şirket personellerinin istifa ettirilme iddialarına açıklama yapan MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'in açıklaması sonrasında bugünde Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca açıklamalarda bulundular.

 

Başkan Yardımcısı Şevin Alaca, Tolga Adıgüzel'in açıklamalarına ithafen ; "Belediye şirketinin durumu zaten kamuoyuyla paylaşıldı, şirket zaten batık durumda. Bugün belediye meclisinde de görüşerek feshedilmesi yönünde karar almayı planlıyoruz. Burada çalışanlardan diğer şirkette çalışmak isteyenler için başvurularını alıyoruz. Dün MHP İl Başkanı açıklama yaparak eleştiride bulunmuş. Kendisine bir takım soruları bende sormak istiyorum. İşçilere uygulanan mesai sistem var, bu herkese uygulanmış karda kışta çalışana da içeride büro görevlisine de  aynı mesai yazılarak ödeme yapılmış bunlara itiraz ettiler mi? " dedi.

 

Belediyede personellerin yasaya aykırı çalışma, mesai alma, ücretsiz izin konularında da bilgi edinip edinmediği, sorgulamasını yapıp yapmadığını  sorularını kendisine yöneltmek istiyorum diyen Alaca; " Kendiside bir dönem burada bir dönem sigortalı olarak çalışmış, bu konularda açıklama yaparsa seviniriz."dedi.

 

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise; "Bu şehirde bir seçim yapıldı ve bu seçimin sonucunda herkes tanıyacak. Bizi bir partinin il başkanı tanımamak istemeyebilir, bizi halk tanımış, halk onları da tanımış aynı zamanda ve yeniden yetki vermemiş. Biz asla bir öç alma, intikam ve rövanştizm içine girmedik girmeyeceğiz. İşçilerle ilgili tedbirimiz Karbiotek şirketinin tasviyesiyle ilgilidir. Sermayesi 23 Milyon olan şirketin borcu 49 milyon olmuşsa bitmiştir bu şirket, hiç bir hizmet üretmeyen bir şirketten bahsediyoruz. Bu borçla devrettikleri şirketi bizden daha iyi yönetebileceğini düşünüyorsa biz bu il başkanını göreve davet ediyoruz. Ben söz veriyorum burada kendisini müdür olarak görevlendireceğiz. Nitekim kendisi iki yıl boyunca buranın personeliymiş, hangi işleri yaptıysa şüphesiz belediyeye daha çok hakimdir. Bizim henüz o kadar tecrübemiz yok.  Benim işletme bilgim kadarıyla 23 milyon sermayesi olup, 49 milyon borcu olan bir şirketin devamı ve ekonomik olarak işçilerin gelecek ay maaş alabilmesine benimki yetmiyor. Eğer o müdür olarak yetebilecek kapasitesi varsa buyursun biz onu müdür yapalım." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.