KARS Haber Girişi : 12 Şubat 2020 14:10

Beyaz, Uykusuz, Uzakta Bir Şehir Kars

Beyaz, Uykusuz, Uzakta Bir Şehir Kars
Kars İl Özel İdaresi, tipi altında kalan köyleri beyaz esaretten kurtararak gönül köprüleri kuruyor. Tipinin kapı ve pencereleri kapattığı evlerin bile önünü açan ekipler özellikle de çocukların gönlünde taht kuruyor.
Beyaz, Uykusuz, Uzakta Bir Şehir Kars

Kars Olay-Kars merkez Üçbölük Köyü de tipi esaretinden nasibini aldı. Önceki gün etkili olan tipi nedeniyle evlerin kapı ve pencereleri bile karla kaplandı. İl Özel İdaresi ekipleri benzer durumdaki bir çok köyün mağduriyetini giderdikten sonra Üçbölük köyüne geçti. Kepçe yardımıyla köy içindeki kapalı yollar açıldı ve geçit vermeyen bölgeler kardan temizlendi.

 

Köyde bazı evler vardı ki bu evlerin önleri şiddetli tipi nedeniyle kapı ve pencereleri bile karla kapatmıştı. Çocuklar oyun alanlarının karla kaplı olmasından dolayı duvar ile kar yığınları arasında oyun oynamaya başladılar. Tipi yığınlarının arkasından objektiflere poz veren çocuklar kınalı illeriyle objektiflere el sallarken soğuktan kızaran yüzlerindeki sevinci de paylaştılar.

 

Esenkent Köyü ilkokul 1. sınıf öğrencisi Aslı, ortaokul 1. Sınıf öğrencisi Ruken, 5 yaşındaki Berfin ve 4 yaşındaki Helin, soğuk havalarda evlerinde soba kenarında vakit geçirdiklerini zaman zaman da dışarı çıkarak karla oyun oynadıklarını söylediler.

 

Muhtar Ziyettin Öncel de ağır kış koşullarının yaşandığı bu günlerde kar ve tipi nedeniyle köy yollarının kapandığını söyledi. Özel İdaresi ekiplerinin her yol kapanışında hemen imdatlarına yetiştiğini ve yollarını açtıklarını belirten Muhtar Ziyettin Öncel, bata Vali Türker Öksüz olmak üzere tüm özel idaresi yetkili ve çalışanlarına teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.