TÜRKİYE Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 12:32

Batı Karadeniz'den Acı Haberler Peş Peşe Geliyor!

Batı Karadeniz'den Acı Haberler Peş Peşe Geliyor!
Batı Karadeniz'i sel vurdu! Kastamonu’da sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu. Bartın’da 1 kişi aranıyor

Kars Olay- Afet ve Acil Durum Başkanlığı'ndan (AFAD) kuvvetli sağanak yağış sonrası sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Kastamonu'da sel sularına kapılan 6 kişi hayatını kaybetti, Bartın'da kaybolan 1 kişi aranıyor.

 

AFAD'tan yapılan açıklamada, Bartın'da sele kapılan bir kişinin arama çalışmalarının devam ettiğinin sürdüğü, Kastamonu'da can kaybı sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi. Bartın'da 300, Kastamonu'da 210, Sinop'ta 131 kişinin tahliye edildiği belirtildi. Tahliye çalışmalarının devam ettiği bildirildi. AFAD, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta kuvvetli sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı.

 

Açıklamada, “11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.