SİYASET Haber Girişi : 14 Temmuz 2023 01:43

Başkan Toraman, Gazeteci Serkan Çağlar’a Saldırıyı Kınadı

Başkan Toraman, Gazeteci Serkan Çağlar’a Saldırıyı Kınadı

Kars Olay- CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, dün Kağızman ilçesinde görev yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Serkan Çağlar’a Kaymakamlık Koruma polisi F.K. tarafından yapılan saldırının haber alma ve tarafsız haber yapma ilkesine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.


‘Gazetecilik yapma suç değildir’ diyen Başkan Toraman yazılı basın açıklaması yaptı. Yasama, Yürütme ve Yargı erkinden sonra Gazetecilik mesleğinin bir kamu görevi olduğunu da açıklamasında belirten CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “Kağızman ilçesinin İHA muhabiri Serkan Çağlar, bir haber bilgisi almak üzere Kağızman Kaymakamlığına gitmiş ve aracını park etmiştir. Aracını park ettikten sonra Kağızman Kaymakamı Okan Daştan ile görüşmeye giden gazeteci Serkan Çağlar'a ‘aracınızı buraya park edemezsiniz’ denilerek koruma Polisi F.K. tarafından darp edilmiştir.

 

Yerel ve yaygın basın kuruluşlarının, vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından şüphesiz takdirle karşılanmaktadır. Bugün çok zorlu şartlarda kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen basın kuruluşları ile basın mensuplarının toplumu aydınlatmak için mesai mefhumu gözetmeksizin görevini icra ederken gazetecilere gerçekleştirilen fiziki saldırılar asla kabul edilemez.

 

Kağızman Kaymakamı Okan Daştan’ın koruması F.K. tarafından gazetecinin darp edilmesi, fiziki saldırılara maruz kalması kabul edilemez. Gazetecilere gör, duyma, anlatma, susun mu deniliyor?  

 

CHP il başkanlığı olarak bu aşağılık ve üzücü olayı şiddetle kınıyoruz ve konunun takipçisi olacağımızı ve sorumlularında bir an önce adalet karşısına çıkarılmasını istiyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanlığı ve Kars valiliğinin konunun takipçisi olacağından emin olmak istiyoruz. Adalet herkese lazımdır, devletin memurunun adalet adına zorba gibi davranması insan hakları ihlalidir. Esefle kınıyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.