EKONOMİ Haber Girişi : 02 Mart 2022 00:30

Başkan Ertaş, Arpa Desteğini Aksatan TMO'ya Yüklendi

Başkan Ertaş, Arpa Desteğini Aksatan TMO'ya Yüklendi
Kars Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ertaş, Arpa desteğini geciktiren Toprak Mahsulleri Ofisine yüklendi

Kars Olay- Kars Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ertaş, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin çiftçilere sağladığı arpa desteğini geciktirdiği ve geç gelen desteğin faydasız olacağını söyledi.

 

Kars'ta ve bölgede çifçilerin sesi olan Kars Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ertaş, TMO'ya yüklenerek, " Ocak ayında Şubat ayının istihkakı için başvurmuş olan üreticilerimiz arpa desteğini Şubat ayında alamadığı gibi mart ayındaki desteği de  Toprak Mahsulleri Ofisi   nisan ayına ertelemiştir.  Kars bölgesinde nisan ayında hayvanlar meraya çıkmış oluyor. Nisan ayında  verilecek olan arpa desteğinin  ilimizdeki besicilere ve üreticilere hiçbir hayrı bulunmamakta.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nü bir an evvel devreye koyarak ilimize gelecek olan arpanın temin edilerek getirilmesi gerekiyor. Bahar geldikten sonra gelecek arpanın da hiçbir faydası olmayacağı gibi gelen arpa Toprak Mahsulleri Ofisinde çürümeye terk edilecektir." İfadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.