BÖLGE Haber Girişi : 20 Ağustos 2021 14:33

Ayağı kırılan yılkı atını diğer atlar terk etmedi

Ayağı kırılan yılkı atını diğer atlar terk etmedi
Ardahan'da ayağı kırılan yılkı atını dostları terk etmedi. İnsanlığa ders niteliğinde ki olayın kareleri görenleri duygulandırdı.

Kars Olay-  Ardahan'da merada bir yılkı atının arka  ayağı bilinmeyen bir sebeple kırıldı. Çevredeki diğer atlar ise ayağı kırılan yılkı atını bir an bile yalnız bırakmadı. Atların insanlara ders niteliğindeki o görüntüsü görenleri duygulandırdı.

 

Sessiz dostlarımızdan olan yılkı atların, ayağı kırılmasına rağmen terk etmedikleri arkadaşının baş ucunda yardım gelinceye dek beklediği o anlar  köylülerin  cep telefonlarıyla çekildi. .

 

Bilinmeyen bir sebeple arka ayağı kırılan ve çaresizce olduğu yere yığılan yılkı atının imdadına duyarlı vatandaşlar yetişti. Durumu hemen gereken yerlere bildiren vatandaşlar sayesinde yaralı ata ilk müdahaleyi bir veteriner hekim yaptı. Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tedavi edilmek üzere atı bulunduğu yerden alarak merkeze götürdü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.