EĞİTİM Haber Girişi : 26 Eylül 2021 21:02

Ardahan Üniversitesi Boş Kaldı! Kafkas Üniversitesi Sonlarda!

Ardahan Üniversitesi Boş Kaldı! Kafkas Üniversitesi Sonlarda!
YKS yerleştirme sonuçlarına göre sadece 204 öğrencinin yerleştiği Ardahan Üniversitesi boş kaldı. Kafkas Üniversitesi ise sonlarda.

Kars Olay- Ardahanlılar tarafından değilştirilmesi istenen Prof. Dr. Mehmet Biber Arü'ye ikinci kez rektör olarak atanmıştı ayrıca  Ardahan Üniversitesi işçi alımlarında Ardahanlının  tepkisini çeken alımlar nedeniyle Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber hakkında sosyal medyada eleştiri mesaj yazan birçok kişiye de  Ardahan Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davalarda  yüklü para cezası kesilirken, bazı sanıklara ise hapis cezası verilmişti.

 

 

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BOŞ KALDI

YKS yerleştirme sonuçlarına göre Ardahan Üniversitesine sadece 204 öğrenci yerleşti. ARÜ %32.13 doluluk oranıyla yerleştirme oranlarında devlet üniversiteleri arasında son sırada yer aldı.

 

Ardahan Üniversitesine ayrılan 635 kontenjana sadece 204 öğrencinin yerleşmesi Ardahanlılar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

 

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber'in, Rektörlük görevinin yanı sıra Enstitü Müdürlüğü ve koordinatörlük gibi 10 farklı görevi aynı anda yürütmesi büyük tepki toplamıştı.

 

KAFKAS ÜNİVERSİTESİNDE DURUM NE?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre Kafkas  Üniversitesine ayrılan 2175  kontenjana ise 1461 öğrenci yerleşti. Kafkas Üniversitesi  %67.17  doluluk oranıyla yerleştirme oranlarında 115 devlet üniversitesi  arasında 90. sırada yer aldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Güray soydan 27 Eylül 2021 22:53

    Şehir ve olanakları iyi yurt sorunu yok yerleşke güzel Kafkas park diye bı sosyal alan var kötü fakülte ve kurulumu iyi ancak garip dağınıklık var kendini üniversite kampüsünde hissetmiyorsun öğrenci işleri memur oldum zihniyetinde cahil ve hayatla ilgisi yok muhetemelen hepsi memur eş bulma kafasında bı çok öğretim görevlisi oldukça iyi ... Kısacası aslında herşey iyi olabilir ancak iyi yönetilmiyor gibi