SPOR Haber Girişi : 30 Nisan 2023 22:55

ARALARINDA KARS’IN DA BULUNDUĞU 16 İLDE PROFESYONEL LİG YOK! 

ARALARINDA KARS’IN DA BULUNDUĞU 16 İLDE PROFESYONEL LİG YOK! 
16 BAL LİGİ TAKIMI 3. LİG’E YÜKSELTİLSİN!”

Kars Olay- Kars 36 Spor Başkanı Ali Uçum ”Kars, Ardahan,  Burdur, Çankırı, Çanakale, Yalova, Hakkari, Bingöl, Bartın, Sinop, Bitlis, Kilis, Bilecik, Şırnak ve Yozgat illerinde mücadele eden BAL Ligi takımlar 3. Lig’e yükseltilsin!” 

 

TFF BAL Ligi 3’üncü Grup’ta mücadele eden Kars 36 Spor’un Başkanı Ali Uçum, 15 ilde bulunan 16 amatör lig takım yöneticilerine çağrıda bulunarak dayanışma seferberliği başlattı. 

 

Başkan Uçum yaptığı açıklamada, 15 ilde zor şartlarda hiçbir destek almadan mücadele eden Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarının yeni bir grup açılarak 3. Lige doğrudan çıkartılması gerektiğine dikkat çekti. Bu takımların 3. Lig’de mücadele etmeleri durumunda reklam, Spor Toto, Ziraat Kupası ve maç yayınları ile elde edecekleri gelirle bir nebze olsun kendilerini idame ettireceklerini söyleyen Uçum, Gençlik ve Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonuna çağrıda bulundu. 

 

Futbolun birçok alanda gençleri bir araya getirdiğini, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını, şehirlere ve ilçelere canlılık getirdiğini de belirten Kars 36 Spor Başkanı Ali Uçum yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Malumunuz Türkiye genelinde 16 ilin profesyonel liglerde takımı bulunmuyor. Bunlardan bir tanesi de Serhat Şehrimiz Kars. BAL Ligi’nin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Biz Kars 36 Spor olarak Kağızman G.B ile oynatımız Play Off maçından sonra Lig’de kalmayı garantiledik. Fakat Kars Sporumuz bugün itibariyle baktığımızda şehir olarak ve takım olarak kenetlenmiş olarak profesyonel Lig’i hak eden bir konuma gelmiştir. Kars, Türkiye genelindeki profesyonel takımı bulunmayan 16 ilden biri olan Kars’ın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Türkiye Futbol Federasyonumuza bir duyuru yapmak istiyoruz. Yapmak istediğimiz bu duyuru aslında geçmişte örneği olan bir durumdur. 16 takımın aynı anda bir yeni bir gurup açılarak 3. Lige taşınmasını talep ediyoruz. Bu ligde alacağımız desteklerle biraz daha rahatlamamızı ve takımımızı imar etmemizi sağlayacaktır. Yetkililerimize selamlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz”

 

Başkan Uçum ayrıca 3’ünci Lig’e çıkarılmasını istediği ve profesyonel liglerde takımları olmayan şehir ve takımları ise şu şekilde sıraladı:

Kars 36 Spor (Kars)
Ardahanspor (Ardahan)
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi spor (Burdur)
1074 Çankırıspor (Çankırı)
Bigaspor (Çanakkale)
Yalova Altınovaspor (Yalova)
Yuksekoya Belediyespor (Hakkari)
12 Bingölspor (Bingöl)
Bitlis Özgüzeldirispor (Bitlis)
Bartınspor (Bartın)
Boyabatspor (Sinop)
Serhat Ardahanspor (Ardahan)
Kilis Belediyespor (Kilis)
Bilecik 1969 Spor (Bilecik)
Şırnak İdman Yurdu (Şırnak)
Yozgat Bozokspor (Yozgat)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.