Sarıkamış Belediyesinden 20 Milyonluk Ballı Kaymaklı İhale

Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali'nin, Sarıkamış ilçesinde 999 kw gücünde yapmayı planladığı arazi tipi güneş enerjisi projesinin ihalesi kafaları karıştırdı.

Kars Olay-  Sarıkamış Belediye'si, Sarıkamış ilçesinde 999 kw gücünde yapılması planlanan arazi tipi güneş enerjisi projesi için  15.02.2023 tarihinde kapalı davet usülü ile sessiz sedasız  20 milyon değerinde ihaleye çıktı ancak  kafalarda soru işaretlerine neden olacak şekilde ihale,   bir hafta sonra 22.02.2023 tarihine ertelendi.  tekrar   aynı koşullarda kapalı davet usulü ile çıkılan  ihaleyi hangi firmanın aldığı ise sır gibi saklanıyor.  

 

Başta açık sonradan da kapalı yapılan ve yerel halk tarafından  şaibeli olduğu düşünülen  ihalede ne kadar katılımcı olduğu bilinmezken soru işaretleriyle dolu ihale süreci  kim olduğu sır gibi saklanan davetli  bir firmaya  bırakıldı .

 

Kamuoyunun Merak Ettiği ve Cevap Aradığı Soruları Kamuoyu Adına  Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali'ye Soruyoruz;

 

1- Sarıkamış için  büyük bir  yatırım olan bu projeyi,  açık ihaleye katılım olmasına rağmen  1 hafta sonraya erteleyip açık olan ihaleyi  kapalı davet usulüne çevirerek  neden usulsüzlük yaptınız?

 

2- Bir önceki ihale ile arasında bir hafta olmasına  rağmen hangi gün tekrar ihaleye çıktınız, kaç gün içinde diğer firma hazırlığını yaptı. Bu kadar kısa süren 20 milyonluk ihale süreci  hangi firmaya yaradı?

 

3- İhaleyi alan yada katılan firmalardan araziye kurulacak bir proje olması sebebiyle "Yer gördü belgelesi"
İstediniz mi, İstemediyseniz  şayet bu firma,  nasıl ihaleye davet edildi ve nasıl ihaleyi aldı?

 

4-  Her ne kadar davet üsülü ile ihale yapma hakkınız olsa da soruyoruz, bu işi yapabilecek bölgede ve yerelde firmalar da varken bunları neden davet etmediniz?

 

5- Ülkemiz deprem gerçeğiyle meşgulken gündemin  meşgul olmasını fırsat mı bildiniz?

 

6- Şaibeli olduğu peşkeş çekildiği  ileri sürülen İhale süreci  ile neyi amaçladığınız kamuoyu ve özellikle Sarıkamışlılar tarafından merak ediliyor!

 


24.02.2023 01:06:40