Kars'ta Polis Haftası Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşu'nun 173. Yıldönümü münasebetiyle Valilik Binası önünde Atatürk Anıtına İl Emniyet Müdürü Ümit BİTİRİK tarafından çelenk konuldu. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için saygı dur

Kars Olay-Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ümit BİTİRİK, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugün, bizleri yalnız bırakmayarak burada bulunan herkese şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum.
Bugün 173. Kuruluş yıldönümü kutlanırken Türk polis teşkilatı 81 ilde ve 920 ilçede teşkilatlanmış tüm dünyadaki değişim ve gelişmeleri takip ederek her türlü donanıma ulaşmış, personelinin tamamına yakını üniversite mezunu alanında uzmanlaşmış bir kadrodan oluşmaktadır. 
Türk polisi suç ve suçlularla mücadelede hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş vatandaşının can ve mal emniyeti için canı pahasına görev yapmaktan geri kalmayacak cesarette ve fedakarlıktadır. 
Türk polisi devletine ve milletine karşı bu görevi devletimizin diğer kurumları ile iş birliği içerisinde ve ahenkle yürütmektedir.
Kars emniyet müdürlüğü personeli olarak bizlerinde devletimizin bekası ve milletimizin huzuru demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi için kanunlar dairesinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada canımız pahasına bu kutsal görevi ifa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın 
Bu vesile ile dini, devleti, milleti , vatanı ,dili  uğruna gözünü kırpmadan hayatlarını feda eden şehitlerimizi ve aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli arkadaşlarımıza, gazilerimize, halen görevde olan meslektaşlarımıza ve çok kıymetli fedakar ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve başarı diliyor, saygılarımı sunuyorum. Allaha emanet olunuz.Dedi. 
İl geneli ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmasında 1.olan öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okumalarının ardından tören sona erdi.
Tören programının ardından İl Emniyet Müdürü Ümit BİTİRİK tarafından tebrik için gelen protokol mensuplarını ve misafirleri makamında kabul etti. 


14.04.2018 14:43:00