Erzurum İçin Şok Gelişme!

Corona virüsü dolayısıyla İran'dan tahliye edilen Türk vatandaşların karantina için Erzurum'a getirilecekleri öğrenildi...

Kars Olay-Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, kısa süre içerisinde Çin'in tamamına yayılan ve Dünyayı tehdit eden Koronavirüs için Erzurum’un pilot il seçildiği yönündeki haber, şehir gündemine bomba gibi düştü. İran’dan tahliye edilen Türk vatandaşların 14 gün boyunca Erzurum’da karantina altında tutulacağı, Şehir Hastanesi’nin de “karantina hastanesi” olarak kullanılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak resmi açıklamanın Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından yapılacağı ve İran’dan Van’a getirilen türk vatandaşlardan ilk kafilenin Erzurum’a doğru yolya çıktığı bilgisine ulaşıldı.

 

ERZURUM’DA TEPKİLER HAT SAFHADA
Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, söz konusu gelişme Erzurum gündemine bomba gibi düştü. Şehrin Koronavirüs’le birlikte anılacak olmasının Erzurum’a vurulabilecek en büyük darbelerden birisi olacağını dile getiren vatandaşlar, “Tahliye eden insanlar ister virüs taşısın, ister taşımasın; bu bir şehrin psikolojini resmen alt-üst etmektir” dediler. Erzurum kamuoyu, alınan bu karardan bir an önce vazgeçilmesi ve Şehir Hastanesi’nin ‘Karantina Hastanesi’ olarak kullanılmasına engel olunmasını istiyor.

 

Kaynak: NOKTA25


26.02.2020 15:54:00