KARS Haber Girişi : 18 Ağustos 2021 18:50

Alican Alibeyoğlu yazdı: "Bu şehrin katilleri"

Alican Alibeyoğlu yazdı:
Serhat Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu “Bu şehrin katilleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Kars Olay- Kars'ın yıllardır en büyük şanssızlığı Komünist sistemle yönetilen Sovyetler birliğine komşu olmasıydı.. Eğer demokrasiyle yönetilen ekonomik anlamda gelişmiş bir ülkeyle komşu olsaydık Türkiye'nin en eski, en kadim şehirlerinden birisi olan Kars, şu an hakettiği yerde olacaktı..!

 

Ben bu kadim şehri; çok zengin ve asil bir insanın fakirleşmesine, yaşlanmasına ve bu yüzden itibarını kaybetmesine benzetiyorum.

Düşünün, hayal edin; kimse göç etmemiş nüfusu üç milyon bir tarafta Selim, bir tarafta Arpaçay bir tarafta da taa TRT'nin kulesine kadar büyümüş yüzlerce fabrikasının olduğu kimsenin işsiz olmadığı taş binaların ve kiliselerin yıkılmadığı ve bu vesileyle milyonlarca turistin ağırlandığı refah düzeyi uçmuş, soğuk ama mutlu insanların yaşadığı bir şehir olsaydı fena mı olurdu ?

 

Bu şehrin bu kadar geri kalmasında başka faktörlerde var tabi ki; mesela seçilmiş bazı milletvekilleri ve atanmış üst düzey yetkililer ile kurum müdürleri. Ama bazıları da heykeli dikilecek kadar değerli! Bu şehir için canlarını dişlerine takan ve yoktan var edenleri ayrı tutuyorum.

 

Bundan bir kaç yıl öncesine kadar bu basiretsizler Kars'ı bir basamak olarak görüyorlardı bu yüzden ailelerini bile Kars'a getirmiyor görevleri bittiğinde de daha büyük şehirlere tayinlerini yaptırıp gidiyorlardı. Ama son yıllarda bu durum yaşanmıyor ama burada yaşayan bazı ırkçı şovenist insanların etkisinde kalarak insanları etnik ve mezhepsel anlamda ayırarak ona göre muamele yapıyor, sonrada ekmek yedikleri bu şehirden defolup gidiyorlar. Ama bu tipler unutmamalıdır ki; Kars'ta yaşayan herkes bir ailedir ve bu şehirde bölücülük yapmak kimsenin haddine değildir ! Üstüne basa basa söylüyorum bölücülük yapıyorsunuz! Su gider kum kalır demiş büyüklerimiz Kimse kimsenin vatanseverliğini sorgulayamaz! yeter ki görevinizi adam gibi yapın ve birliğimize beraberliğimize halel getirmeyin..! Gocunan varsa bu yazı üzerine çok yakışır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selami aydın 19 Ağustos 2021 19:41

    Hee anlaşıldı Alican; abin millet vekili adayı olacak galiba.belediyede ey abat ettiniz ,kaç kez seçimi kayıp ettiniz rezil oldunuz baktınız belediye olmuyor.mv düşünüyorsunuz anladık:)) bu şehirin başına gelmiş en büyük ceza sizsiniz..siz kardeşlerde adam bir tek abin İsmail vardı

  • Muzaffer büyükaraslı 18 Ağustos 2021 19:57

    Ermenistan kapısını açmak için az uğraşmadın.sınır köylerinde yol kenarında bütün tarlaları aldın.sizler kendinizi düşünürsünüz Karsı değil.bu masalı kargalara anlat biraz gülsünler.

  • Mustafa Adıgüzel 18 Ağustos 2021 19:25

    Bu sözleri yazacak en son adam bile değilsin.şehirin anasını ağlattınız söyleyene bak.sizden ala şövenistmi var..geç bunları geç:bu yazıyı adam sen değilsin o cahil aklını kendine sakla