EKONOMİ Haber Girişi : 15 Ekim 2021 17:50

Akaryakıta kallavi zam!

Akaryakıta kallavi zam!
Aryakıt fiyatları yeniden zamlandı. Bu gece yarısı gelmesi beklenen zam haberi az önce geldi. Benzin fiyatları ve motorin fiyatları zamlandı.

Kars Olay- EPGİS akaryakıt fiyatlarına gelen zam oranını duyurdu. Akaryakıt fiyatlarına kallavi zam! Motorin ve benzin fiyatları arttı Akaryakıt fiyatlarında beklenen zam az önce EPGİS tarafından ilan edildi.

 

Bu geceden itibaren benzin fiyatları ve motorin fiyatları zamlandı. Benzin fiyatına gelen zammın 14 kuruşluk kısmı Eşel Mobil Sistemi gereği devlet tarafından karşılanırken 41 kuruşluk zam ise akaryakıt pompa satış fiyatlarına yansıyacak. Akaryakıtta benzin ve motorin fiyatları zamlandı.

 

Dolar kuru ve rafineri fiyat çıkışının yükselmesiyle enerji fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarını da vurdu. 

 

EPGİS (Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ 16/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 41 Benzinde 14 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur. 16/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 23 KRŞ/LT Fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış mevcut uygulama olan EŞEL MOBİL Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.