KARS Haber Girişi : 12 Aralık 2022 23:37

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Dindarları ve STK'ları Hedef Alan CHP'ye Ateş Püskürdü

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Dindarları ve STK'ları Hedef Alan CHP'ye Ateş Püskürdü

Kars Olay- CHP'nin, "Helalleşmeyle başlayan süreci maalesef dindar camiayla haksız hesaplaşmaya dönüşmüştür." diyen  Çalkın devamında şöyle konuştu;

 

"Chp Genel Başkanı , yönetimi ve milletvekillerinin yargı süreci  devam eden münferit bir olaydan amacı halka ve Hakka hizmet olan Stk ve camiaları , daha ötesi aynı yaratıcıya inanan ve aynı imana sahip insanları töhmet altında bırakacak şekilde yaptıkları açıklamalarını esefle kınıyorum. Zira böyle bir hadiseyi ferasetli milletimizin inancıyla esasen de temsilcileri kurumlarla irtibatlandırmak da gayrı ahlakı bir durum ve tutumdur.

 

Ak Partinin böylesi durumlarda , taciz ya da yüzkızartıcı suçlarındaki hassasiyeti , olması gerekenin en üst düzeyindedir. Ayrıca bunun Chp ve şürekası tarafından sorgulanması da ayrı bir garabet ve komedidir.

 

Chp , temizliğe öncelikle ve özellikle kendi cenahından başlamalıdır. Bilakis yakın tarihte bazı partililerin yüzkızartıcı suç nedeniyle medyada gündem oldukları da tarihin kayıtlarındadır. Bu gibi suçlara matuf bir Chp nin  esas amacı da siyasi kazanım elde etmekten başka bir şey değildir. Uzun zamandır Chp nin bu durumu siyasi ve hastalıklı bir vak’a halini almıştır. Helalleşmeyle başlayan süreç maalesef dindar camiayla haksız hesaplaşmaya dönüşmüştür. 

 

Chp , bu fiilleriyle söylemden eyleme dönüşmeyen bir parti haline gelmiştir. Bu açıklamalar aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberliğine atılmış bir fitnedir. Fakat Anadolu irfanı ve necip milletimiz , bu oyunun da farkındadır. Bu gibi hastalıklı ve marazlı zihniyetlere asla prim vermeyecektir.


Olayın vuku bulmasından bugüne kadar devlet ve yetkili organlar, azami hassasiyeti göstermiş ; mağduru deşifre etmeden mutedil ve hakkaniyetli bir yaklaşım sergilemiştir.
Yargı mekanizması da gerekli tahkikatı yaparak maddi hakikate , adaletin tecellisine ve tesisine vesile olacaktır.

 

Son olarak dindar kesim ve camiayı zan altında bırakan açıklamaları nedeniyle Chp’yi kınıyor bu kesimle hesaplaşmaya değil helalleşmenin anlamına uygun davranmaya davet ediyorum." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.