EĞİTİM Haber Girişi : 24 Ekim 2022 11:07

Ahmet Arslan Muhalefete Rağmen Eğitime Desteğini Sürdürüyor

Ahmet Arslan Muhalefete Rağmen Eğitime Desteğini Sürdürüyor
6 yıldır öğrencileri yalnız bırakmayan 65. Hükümet UDH Bakanı Ak parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, bu yıl da Kars geneli 5 binden fazla öğrenciye ücretsiz kaynak kitap desteğinde bulundu.

Kars Olay- Öğrencilere kaynak kitapları göndermeyi gelenek haline getiren Ahmet Arslan   8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerine, girecekleri sınavlarda yardımcı olmak, başarı seviyesini artırmak için bakanlık kaynaklarına ek olarak toplamda bugüne kadar 40 bin öğrenciye yardımcı kaynak kitapları göndererek, eğitimlerine katkıda bulundu.

Ak Parti Kars İl Başkanlığına gönderilen kitaplar hakkında açıklamada bulunan İl Başkanı Adem Çalkın, bu kitapların öğrencilerin başarılarına doğrudan katkıda bulunduğunun altını çizerek, “Bakanımız Ahmet Arslan 6 yıldır gelenek haline getirdiği yardımcı kaynak kitaplarını bu yılda unutmayarak öğrencilerimize vermek üzere bizlere gönderdi. Bu yıl Kars genelinde 5 bin den fazla öğrencimize kaynak kitaplarını ücretsiz ulaştırdık diyen çalkın Sağ olsun Sayın bakanımız 6 yılda 40 bin öğrencimize ücretsiz kaynak göndererek eğitme büyük bir destek Sundu.” Dedi.

Ayrıca kentin eğitim seviyesindeki artışın memnuniyet yarattığını dile getiren Başkan Çalkın,”Geçmiş dönemlerde fen lisesi  kazanan veya tıp fakültesi benzeri iyi üniversite kazanan öğrencilerimiz parmakla sayılırken bugün çok şükür bu sayılar artık yüzlerle ifade ediliyor. Merkez okullarının yanı sıra artık köy okullarımızdan fen liselerine öğrenci gönderiyoruz. Sayın bakanımızın yıllardır sağladığı ücretsiz kaynak desteğinin yanı sıra sağladığı bütün destekler için bütün velilerimiz ve öğrencilerimiz adın teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars il milli eğitim müdürü Aydın Acay ise; “Kars olarak eğitim konusunda çok şanlıyız, sayın bakanımız Ahmet Arslan yapılan onca eğitim yatırımının yanında her yıl kendi imkanları ile öğrencilerimize ücretsiz kaynak kitapları gönderiyor, bu ince davranışından ötürü bütün öğrencilerim ve öğretmenlerim adına kendilerine teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.