Kars Olay-  Alkışlar eşliğinde kürsüdeki yerini alan Arslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2023 bütçesine ilişkin konuşmasında 20’nci kez bütçeyi yaptıklarının ve bunların tamamında ya bakan, ya milletvekili ya da bürokrat olarak görev aldığını hatırlattı.

 

Kars örnekleri ile ülkenin dört bir tarafında yapılan hizmetleri özetleyen Arslan; “Sadece Kars örneğiyle 81 ili özetlemek gerekirse 80 yılda 22 km bölünmüş yol, 20 yılda 286 kilometreye çıkarıldı. 80 yılda 0 kilometre sıcak asfalt 20 yılda 398 kilometre yapılmış. Sarıkamış bir ilçedir dememişiz 513 metrelik Karapürk viyadüğü, Taşlıgüney-2 574 metrelik viyadüğü hizmete sunmuşuz. Bu anlamda ilçelerimize yapılan yatırımlar şehrin kalkınması açısından oldukça önemli. Harakani Havalimanı modern terminali dünya çapında ve iki piste sahip. Türkiye’de büyük projeler yapılırken Kars’a da bunlar yapıldı. Hastaneler yapıldı, Bakü-Tiflis Kars yapıldı, lojistik merkezi yapıldı ve bu hizmetlerle birlikte Kars kalkınmışlık farkını giderdi ve bundan sonra da gidermeye devam edecek.” Şeklinde konuştu.

 

“Kars, Doğu Kapı ve Zengezur Koridorunun Açılmasıyla Uluslar arası Yük Taşımacılığında Büyük Rol Sahibi Olacak”

Doğu Kapı ve Zengezur koridoruyla birlikte yük taşımacılığında Kars’ın büyük rol sahibi olacağını hatırlatan Bakan Arslan, Lojistik Merkezi’nin 2. Etabın da bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Arslan, konuşmasının sonunda konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yaptıklarımız yapacağımızın teminatı diyerek Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda sayın bakanımızdan Kars Lojistik Merkezi’nin ikinci etabını da hemen sizden istirham ediyoruz. Doğu Kapı’nın açılması ve Zengezur Koridorunun açılması ile birlikte o bölgelerin uluslar arası taşıma konusundaki önemine dikkat çekerek desteklerinizi hasetsen arz ediyoruz.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.