SİYASET Haber Girişi : 03 Mayıs 2020 01:11

Yunus Kılıç Kafkas Üniversitesi'ne 7.5 Ton Tohum Gönderdi

Yunus Kılıç Kafkas Üniversitesi'ne 7.5 Ton Tohum Gönderdi
AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi çiftliğine 7,5 ton sertifikalı korunga tohumu gönderdi. 

Kars Olay-Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu; Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültemiz ve bu fakültemize ait bir çiftlik var ve önemli derecede tarımsal üretim yapabilen bir araziye sahip ve bu arazi potansiyeline sahip olan çiftlik bölümünü de bu yıl harekete geçirdik sadece bu yıl 7,5 Ton Korunga ekimini başlattık ve şuanda ekim çalışmalarımız çiftlik bölgesinde devam ediyor. Üniversitemize ait hayvanlarımızın yem bitkileri ihtiyacını karşılamak için böyle bir adım attık burada ekilişini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin TİGEM'den sertifikalı tohum alarak Üniversitemize gönderen Tarım ve Köy işleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Yunus Kılıç hocamızın destekleri ile gerçekleştirmiş olduk temin ettiğimiz bu tohumu yaklaşık bin dönüm araziye ekilişi yapılmakta ve çok ciddi bir arazi ekilişi yapmış bulunuyoruz şuanda ekim işi tamamlanmak üzere Sayın Hocamız Yunus Kılıç'a çok teşekkür ederiz dedi.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.