KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2019 15:13

Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz

Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz
Kars'ta "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" etkinliği, Kars Valisi Türker Öksüz’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Kars Olay-2019 yılının İçişleri Bakanlığınca "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesinden dolayı trafikte yaya önceliği ve güvenliği konusunda farkındalık sağlamak amacıyla tüm yurtta eş zamanlı düzenlenen "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" etkinliği, Kars'ta da Vali Türker Öksüz’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, 2019 yılının İçişleri Bakanlığınca yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini bu amaçla Karayolu Trafik Kanununda bir değişiklik yapılarak ışıklı trafik işareti olmayan, görevlisi bulunmayan okul ve yaya geçitlerinde önceliğin yayalara verildiğini söyledi.

Bugünde yaya önceliği ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da etkinlik düzenlendiğini belirten Vali Öksüz, Devletin tüm unsurları ile birlikte Yaya Güvenliğinin Bekçisi olduklarını vurgulayarak tüm sürücüleri belirlenen kurallara uymaya davet etti.

Her yıl trafikte birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve birçok vatandaşımızın da sakat kaldığını belirten Kars Valisi Türker Öksüz, son yıllarda uygulanan benzer etkinlikler kapsamında bu kayıpların en aza indirildiğini vurgulayarak, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganlı etkinliğin düzenlenmesinde ve katılım gösterenlere teşekkürlerini iletti.

Vali Türker Öksüz konuşmasının ardından ellerinde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz”, “Dikkatli Geç Yaşamayı Seç”, “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” yazılı dövizlerle kampanyaya destek veren öğrenciler ile birlikte yaya geçidinde duran sürücülere tanıtım broşürü dağıttılar.

Faikbey Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinliğe Kars Valisi  Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu,  İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, daire ve kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.