İLÇELER Haber Girişi : 01 Ekim 2019 22:55

Vali Öksüz Selimli Muhtarları Dinledi

Vali Öksüz Selimli Muhtarları Dinledi
Kars Valisi Türker Öksüz, Selim ilçesinde Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kars Olay-Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Öksüz; Selim ilçesinde muhtarlarla bir araya gelmelerinin amacının köylerin sorunlarına, taleplerine çözüm bulmak olduğunu belirterek, yeni seçilen muhtarları tebrik etti ve ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu

Vali Türker Öksüz, muhtarlığın idari sistemimizin çok önemli kurumlarından birisi olduğunu vurgulayarak, muhtarlığın vatandaşlarımızın devlete ulaştığı ilk kademe olma özelliği taşıdığını, demokrasimizin de en önemli kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Muhtarlığı çok önemsediklerini belirten Vali Öksüz:

“ Amacımız muhtarlıkları daha işlevsel ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verir hale getirerek, köylerimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını daha kısa sürede ve daha kısa sürede çözüme kavuşturmak. Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, köylerimize kendi görev alanları ile ilgili olarak belirli hizmetleri götürmeye çalışıyoruz. Elbette ki köylerimizde bir takım eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Hepimiz, köylerimizi daha yaşanabilir, daha gelişmiş, vatandaşımızın her türlü imkâna ulaşabildiği yerler haline getirmeye çalışıyoruz. Artık, günümüzde şehirlerimizde ne varsa, köylerimizde de aynı şartlar, aynı imkânlar olsun anlayışı var. Dolayısıyla; alt yapısı tamamlanmış, yolu, suyu tamamen halledilmiş, bir sıkıntısı kalmamış, hatta çocuk parklarıyla, kanalizasyonuyla, köylerimizi her türlü kamu hizmetine kavuşmuş olarak görmek istiyoruz. Elimizdeki kaynaklar sınırsız değil. Elimizdeki kaynakları bir öncelik belirleyerek, gerekli köylerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bugün de sizlerin sıkıntılarını, taleplerini dinleyerek elimizden geldiğince çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Amacımız, ilçe merkezlerimiz ve köylerimizde de huzur ve güvenliğin sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızın, köylerimizin, huzur ve güvenliğini bozmak isteyen kişilere ve olaylara asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Selim Kaymakamı Zafer Yiğit, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ile ilgili kurum ve kuruluş yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Vali Öksüz, muhtarların köy ve mahallelerindeki sorun ve isteklerini dinleyerek, çözümü için yetkililere talimat verdi.

Toplantının ardından Selim Kaymakamlığını ziyaret ederek Selim Kaymakamı Zafer Yiğit’ten ilçe hakkında bilgiler alan Vali Öksüz, daha sonra yapımı tamamlanma aşamasına gelen Selim Hükümet Konağında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Türker Öksüz, esnafları da ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.