EĞİTİM Haber Girişi : 10 Aralık 2019 22:48

Vali Öksüz'den Sağlık Meslek Lisesine Ziyaret

Vali Öksüz'den Sağlık Meslek Lisesine Ziyaret
Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Faik-Fikriye Torunoğulları Sağlık Meslek Lisesini Ziyaret Etti

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz, belirli periyotlarla gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında Kars Faik-Fikriye Torunoğulları Sağlık Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Öksüz, sınıfları ziyaret etti ve öğrenciler ile sohbet ederek nasihatlerde bulundu.

 

Okul hakkında yetkililerden bilgiler alan Kars Valisi Türker Öksüz, daha sonra okulda bulunan kütüphane, bilişim ve teknoloji sınıfı ve İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

Vali Öksüz, ziyaretinde son olarak öğretmenler ile bir aya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda öğretmenlere hitap eden Vali Türker Öksüz; öğretmen ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını yerinde görmek ve okulumuzun eğitim açısından hangi aşamada olduğunu tespit etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek,  devlet olarak en öncelikli konunun eğitim ve öğretim konusu olduğunu vurguladı. Öğretmenliğin önemine de değinen Sayın Valimiz, öğretmenliğin zor, meşakkatli ve sabır isteyen bir meslek olduğunu vurgulayarak, çocukların gelişiminde ve yarınlara hazırlanmasında aileler ile birlikte öğretmenlere çok büyük ve önemli görevler düştüğünü belirtti.

 

Faik-Fikriye Torunoğulları Sağlık Meslek Lisesi’nin Kars'taki önemli okullardan biri olduğunu belirten Vali Öksüz, öğretmenlerden öğrencilerini, akademik olarak yetiştirilmesinin yanında milli ve manevi değerlerine bağlı, temel insani değerleri benimsemiş, vatanına, milletine bağlı, insanlara faydalı bireyler olarak yetiştirmelerini istedi. Eğitimin ülkelerin kalkınmasında, gelişmesinde hayati bir önem taşıdığını vurgulayarak, eğitimi bulunduğumuz noktadan daha ileriye taşımada çok önemli gayretler olduğunu belirtti. 

 

Vali Türker Öksüz: “ İlimizin lise ve üniversiteye girişteki başarı düzeyini daha üst seviyelere taşımak zorundayız. Hem Kars olarak hem de ülke olarak ileriye gitmek zorundayız. Daha gelişmiş, daha kalkınmış bir ülke olmak istiyorsak bunun en önemli şartlarından biri de Milli Eğitimde çağın şartlarını karşılamaktır. Kars’ın kültürel zenginliği ve köklü tarihi geçmişinin yanında soğuk iklim ve sahip olduğu bazı dezavantajlı durumların eğitim ve öğretime olumsuz yansıması oluyor. Bu olumsuz etkilerin en az indirilmesi adına öğretmenlerimize de büyük görev düşüyor. Öğrencilerimizin başarı sıralamasının ve başarı grafiğinin yükseltilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonuna paralel olarak eylem planı hazırladık. Hazırlanan eylem planımızın uygulamaya konulmasıyla inşallah başarı düzeyimizi daha yükselteceğimize inanıyoruz. İlimizde eğitimde istenilen başarı oranını yakalamak adına Valilik olarak LYS ve TYT sınavlarına hazırlanan öğrencilerin sınav kültürüne alışması ve pratik kazanmalarına yönelik her ay deneme sınavına girmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Eğitimde başarı için etüt çalışmalarının çok önemlidir. Bu nedenle, ders saatleri dışında etüt çalışmalarına önem vermemiz gerekiyor. Siz değerli öğretmenlerimizin müfredattaki derslerin dışında öğrencilerimizin kalbine, ruhuna dokunmamız, manevi yönden de eğitmemiz gerekiyor. Yapılacak çalışmalar için eksikler ve ihtiyaçlar konusunda her zaman sizlerin yanındayız. Bundan sonra hedefimiz, eğitimde Türkiye ortalamasının üstüne çıkmış, mümkünse ilk sıralarda kendisine yer bulmuş bir şehir olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.