KARS Haber Girişi : 10 Kasım 2019 01:04

Vali Öksüz'den 10 Kasım Mesajı

Vali Öksüz'den 10 Kasım Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81.yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz Yayınladığı Mesajında Şu İfadelere Yer Verdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919 Samsun’dan başlattığı İstiklal Savaşımızı 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştırmış, milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile adını tarihe yazdırmış kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır. Askeri ve siyasi başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla tarihin akışını değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emeli, Türk Milleti’nin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesiydi.

Cumhuriyetin fertleri olarak bizlere düşen görev ise uğrunda büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini güçlü yarınlara taşımak, sonsuza dek yaşatmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; vefatının 81’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.