KARS Haber Girişi : 15 Haziran 2019 13:30

Sezgin Yıldız Ayhan Bilgen'e Seslendi: ETME!

Sezgin Yıldız Ayhan Bilgen'e Seslendi: ETME!
Biz kamuoyu vicdanı adına haber yapan gazeteciler olarak biliyoruz ki, hiç kimse bir belediye logosunun daha kurumsal olmasına karşı çıkmaz ama…

Kars Olay- Sezgin Yıldız'ın "Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e Mevlana'nın şiiriyle seslendiği ETME" başlıklı o yazsısı.

 

ETME!
Sayın Başkan, öncelikle kimseye bir kinimiz ve öfkemizin olmadığını belirterek başlayalım. Eleştirinin insanı geliştirebilecek en büyük fırsat olduğunu bilerek sokağa kör sağır olmadığınızı umuyor  ve size soruyoruz?


338.380 milyon Tl borcun ödenmesi mi?
Sokak köpeklerinin yaydığı korku ve tedirginlik mi?
Kasisten de öte yıllardır çukura dönüşmüş çamurdan geçilmeyen yollar mı?   
Doğu ekspresiyle  gelen turistlerin şehrin bakımsızlığından  duyduğu rahatsızlık mı?
Ufak bir rüzgârda şehri toz bulutunun sarması mı?
Makam koltuğunuz dâhil haczedilen belediye malları mı?
Ödenmesinde halen güçlük çekilen personel maaşları mı?
Seçimden önce verdiğiniz vaatler mi?


Yoksa Hilal’in tercih edilmediği yeni bir logo mu sizin önceliğiniz.

Sayın Başkan! 
partizan, kindar yaklaşımların bedelini Karslı olarak ödeme lüksümüz artık yok. Üniversite yurt arkadaşınız Murat Akan’ın sizinle ilgili, “Birlikte aynı yurtta 4 yıl kaldık Ayhan Bilgen bayrak aşığı ve koyu bir Türk milliyetçisiydi” diyor. Hak veriyor ve katılıyoruz çünkü Bayrağa olan muhabbetinizden dolayı olacak ki kızınıza da Hilal ismini layık görmüşsünüz ama bu şehre Hilalsiz bir logoyu layık göremezsiniz!

Bu şehirle ilgili hayalleriniz var biliyoruz, öyle diyerek seçildiniz. vebal sahibi olduğunuzu unutmayın!  İmkansızlık bahanesine  sığınmıyorsunuz, eyvallah. Çalışkan, cesur ve olayların üstüne cesaretle gidiyorsunuz, takdir ediyoruz, ancak Kars’ın  bunca sorunu varken bir logo değişikliği kararıyla kangren olan dertlerimizi unutturmaya çalışıyorsunuz, yapmayın! Yoruldunuz mu yoksa pes mi ediyorsunuz!

Sayın Başkan!
Muhafazakar kimliğinizi Karslı biliyor. Bu nedenle Hilaldeki anlamları görmezden gelmeyeceğinizi düşünüyoruz.
Okuyucularımızla da paylaşalım bu anlamları;
Bildiğimiz gibi Bayrağımız kırmızı zemin üzerine beyaz Hilal ve Yıldız’dan oluşur, elbette bu semboller rastgele seçilmiş değildir, her birinin anlamı, sembolik ve sayısal sırları vardır.
Bayrağımızdaki yıldız sirius yani Kuran’da ki adı ile Şira yıldızıdır. Sirius yıldızı tüm kutsal metinlerde ve kadim medeniyetlerin Yazıtları’nda kültürlerinde ve inançlarında önemli yer tutmuş önemli bir semboldür. Türk bayrağındaki Hilal ise daha farklı olarak hem sayısal hem sembolik şifreler içerir. Hilal’in sembolik şifresi şöyledir; Ayın Hilal hali, yeni başlangıcı ve sürekli tazelenmeyi, tükenmezliği ve umudu temsil eder. Ayrıca Hz. Muhammed (SAV) Efendimiz Medine’ye elçi olarak gelen Şad İbni Malik’e halkına götürmesi için üzerinde Hilal bulunan bir Bayrak vermiştir. Hilal’in sayısal şifresi ise ebced değeri ve ebced karşılığı olan Esma ile ilgilidir. Allah ismi ebced değeri olarak 66 rakamını verir, Hilal kelimesinin ebced değeri de 66'dır. Bu haliyle de Hilal Bayrağımıza Allah yazısının şifreli işlenmiş halidir.  Bayraktaki 5 köşeli Ay Yıldız ise İslam'ın 5 şartı anlamında Bayrağa işlenmiştir.  
Hal böyleyken Sayın Başkan, Ebu’l Hasan Harakani’nin manevi ikliminde bir ve beraber yaşayan bizleri, bu anlamlardan mahrum mu bırakmak niyetindesiniz?

“Biz kazanırsak şehri ortak akılla yöneteceğiz.” Dediniz % 29,58 oy alarak seçildiniz. Size oy veren kesim de dahi % 90 gibi bir çoğunluk Hilalsiz logo projenizi desteklemiyor. Bu durumda bildiğinizi mi okuyacaksınız yoksa ortak aklı mi dinleyeceksiniz merak ediyoruz.

Sayın Başkan,
Mevlana’nın ETME şiirinden birkaç beyiti size atfederek yazımızı noktalıyoruz.

Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme.
Başka bir yar, başka bir dosta meylediyorsun, etme.

Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı? 
Hangi hasta gönüllüyü kastediyorsun, etme.

Çalma bizi bizden, gitme o ellere doğru.
Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun, etme.

Ey ay, felek harab olmuş, altüst olmuş senin için...
Bizi öyle harab, öyle altüst ediyorsun, etme.

Ey, makamı var ile yokun üzerinde olan kişi,
Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme.

Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer; 
Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etme.

Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize,
O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun, etme.

Bizi üzüyorsun, huzurumuz kaçar öyle.
Huzurumuzu bozuyorsun, sen mahvediyorsun, etme.
 

SEVENE DE SÖVENE DE SELAM OLSUN. 
              SEZGİN YILDIZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • zülfikar 16 Haziran 2019 15:03

    oldukça yapıcı anlayabilene.yazılan sorunların mhp belediyesinden geldiğini ayhan başkandan kaynaklanmadığını bilmeyen yok yorumlarınız akıl ve vicdaandan uzak. çzülmesi gereken sorunların önceliği var. eski beledşye varken bildiğim kadarıyla sezgin bey köşe yazmıyordu herkes nasibini bu kalemden alır eminim.

  • Odun adam 16 Haziran 2019 03:19

    Sezgin bey birikimli ve vicdan sahibi biri. Eleştirileriniz tamamiyle hazimsizlik. Sebebi de sezgin beyin secimlerde ortaya koydugu tavir. Gozden kacirdiginiz nokta şu ki gayet yapici bir elestiri. Başkani övmüs elestiriden ote. Siz de eski belediye gibi olmayin diye yazmis siz oyle olmak istiyorsaniz diyecek soz yok.

  • Serhat 16 Haziran 2019 01:53

    Karsı yağmalayan talan eden çeteler için ne yazdın?Ayhan Bilgen, yalnız Kars Belediyesi'nin logosunu değil, aynı zamanda Kars'ın kaderini değiştirecek, bu müstesna insanın kıymetini bilin ve köstek olmayın.İstanbul'dan selamlar

  • Serhat Tanyeri 16 Haziran 2019 01:48

    Karsı yağmayalan talan eden çeteler için ne yazdın?Ayhan Bilgen Kars logosunu kaderini değiştirecek, bu müstesna insanın kıymetini bilin ve köstek olmayın.

  • Tarafsız biri 16 Haziran 2019 00:51

    Ey Sezgin Yıldız

  • Okuyucu 16 Haziran 2019 00:47

    338.380 milyon Tl borcun ödenmesi mi? Demişsin peki bu borçları yapanlara, şehre hizmet etmeyenlerede böyle yazılar da yazdınmı?

  • Elesker Behram 15 Haziran 2019 18:57

    Bu yazıyı yazan, amatör, enetelektüellikten uzak cahil, faşizan ve bol hamaset kokan yazıyı yazan kimdir. Boş boş yazmışsınız kusura bakmayın. Milliyetçiler gerçekten zır cahilmiş, bunu bir defa daha gördük