ASAYİŞ Haber Girişi : 01 Kasım 2019 14:47

Kars'ta Terör Operasyonu: 9 Gözaltı

Kars'ta Terör Operasyonu: 9 Gözaltı
Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları PKK/KCK operasyonunda 9 kişiyi gözaltına aldı.

Kars Olay- Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden Yapılan Yazılı Açıklmada: "Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; İlimiz merkezi, Kağızman, Digor, Susuz ilçesi ile Erzurum ve İstanbul ilinde tespit edilen adreslere 01.11.2019 günü saat:06.00 sıralarında eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde PKK/KCK terör örgütü ile irtibatlı olduğu tespit edilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştir.

Şüphelilerin ikamet ve üst aramalarında, bir (1) adet ruhsatsız tabanca ile buna ait on iki (12) adet fişek ve (2) adet şarjör, iki (2) adet kurusu sıkı tabanca ile bunlara ait on dört (14) adet fişek, iki (2) adet ruhsatsız pompalı tüfek ile bunlara ait otuz altı (36) adet fişek, çok sayıda hakkında toplatma kararı bulanan kitap ve dergi, çok sayıda cep telefonu, sim kart, hafıza kartı, laptop vb. dijital materyaller ile muhtara ait bir (1) adet ruhsatlı tabanca’ya el konulmuştur.

Kars İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak “Halkımızın güven ve huzur ortamını yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.