KARS Haber Girişi : 11 Ekim 2019 18:10

'Kars'ta Şehitler Anıtı Bu Hale Geldi!' Haberine Valilikten Açıklama

'Kars'ta Şehitler Anıtı Bu Hale Geldi!' Haberine Valilikten Açıklama
Karsolay'ın manşetine taşıdığı 'Kars'ta Şehitler Anıtı Bu Hale Geldi!' Haberine Valilik Açıklama Getirdi.

Kars Olay- Kars Valiliği Karsolay'ın manşetine taşıdığı 'Kars'ta Şehitler Anıtı Bu Hale Geldi!' Haberine yönelik yaptığı açıklamada "Söz konusu tahribat, soğuk hava ve iklim şartlarına bağlı olarak deformasyona uğradığının" vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu.

 

KARS VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:
 "www.karsolay.com internet haber sitesinde yer alan “Kars’ta Şehitler Anıtı Bu Hale Geldi” başlığıyla yayınlanan haber, Valiliğimizce incelenmiş olup açıklama yapma gereği duyulmuştur.

İlimiz Arpaçay İlçesi Büyük Çatma Köyü’n de bulunan Büyük Çatma Köyü Şehitlik Anıtı, haberde geçtiği üzere kişi veya kişilerin saldırısı sonucu tahribata uğramamıştır. Söz konusu tahribat, soğuk hava ve iklim şartlarına bağlı olarak deformasyona uğrayan anıtın mermer kısımlarının dökülmesi ve kırılması sonucunda meydana gelmiştir.

Valiliğimizce, Büyük Çatma Köyü Şehitlik Anıtında gerekli tadilat ve bakım çalışmaların yapılması yönünde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine gerekli talimat verilmiştir."
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serkan 13 Ekim 2019 19:40

    Tabi valim gidin Kağızman ve Sarıkamış’a destek verin hava koşulları diyorsunuz demekki çok önceden olmuş karsolay haber yapmada haberiniz olmayacak Kars sadece iki ilçeden oluşmamaktadır. Selim susuz Arpaçay Digor Akyaka Çıldır hatırlatmak isterim. Birde Kuyucuk gölü nerdeyse 3 yıl oldu su kaybedeli bu alana çimdi sondaj vurmaya başlamışsınız. Kuş türlerin çoğu gitti.