KARS Haber Girişi : 22 Mayıs 2020 09:28

Kars'ta Ramazan Bayramı Denetimi

Kars'ta Ramazan Bayramı Denetimi
Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşmasını sağlamak için Kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Kars Olay-İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün ve kontrol ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şekerleme imalatı yapan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde iş yerlerinin hijyen koşulları ve kullanılan malzemelerin kalitesi incelenerek numuneler alındı. Ürünler, muhafaza koşullarından bulunduğu dolapların ısı derecesine, hijyeninden üretim firmasına, barkodundan son kullanma tarihine kadar geniş yelpazede denetimden geçirildi.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Düzgün, "Ramazan bayramının yaklaşması sebebiyle ilimizde faaliyet gösteren başta pastane, börek, hamur ve sütlü tatlılar üretim yerleri olmak üzere tatlı ve şekerleme üretimi ve satışı yapılan işletmelerde rutin denetimlere ek olarak bayram denetimleri yapılmaktadır. Tüketicilerimizin alış veriş yaparken açıkta satılan ve üretim yerleri belli olmayan ürünlere itibar etmemeleri ve görmüş oldukları olumsuzlukları Bakanlığımızın Alo 174 ihbar hattına bildirmeleri önemle rica olunur." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.