KARS Haber Girişi : 19 Mayıs 2020 01:58

Kars'ta Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklanıyor mu?

Kars'ta Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklanıyor mu?
Kars'ta koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında önümüzdeki hafta içinde maskesiz sokağa çıkma yasağı getirileceği iddia edildi.

Kars Olay / ÖZEL HABER-Corona virüs tedbirlerinin yavaş yavaş gevşetilmeye başlanması ve kontrollü sosyal hayat için bazı iş yerlerinin açılmasının ardından Kars'tan gelen görüntüler korkutmuştu. Bu kapsamda havaların ısınması ile birlikte kendisini sokaklara atan vatandaşlar için Kars'ın birçok caddesinde maskesiz sokağa çıkma yasağı getirileceği iddia edildi.

 

KISMİ YASAK
Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında bu gün gerçekleştirilen İl Pandemi Kurulu Toplantısında Kars'ta bazı caddelerde maskesiz dolaşma yasağı getirileceği öne sürüldü.

 

Alınacak bu kararın tüm şehri kapsmayacağı öğrenilirken kent merkezinde bulunan kalabalık caddelerle sınırlandırılacağı ileri sürüldü.

 

CEZASI NE KADAR?
Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklandı. Hıfzısıhha Kanunu Madde 282: Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.