KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 29 Aralık 2019 11:50

Kars’ta Kafkas Halk Oyunları Kursuna Yoğun İlgi

Kars’ta Kafkas Halk Oyunları Kursuna Yoğun İlgi
Kars Halk Eğitim Merkezi’nde Kafkas Halk Oyunları Dans Eğitmeni Cem Tokmak, öncülüğünde verilen kurslar büyük ilgi görüyor.
Kars’ta Kafkas Halk Oyunları Kursuna Yoğun İlgi

Kars Olay-Özellikle de Kars’a gelen misafirler ve üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği kurslarda Kafkas dansının bütün incelikleri öğretildiği gibi, Kafkas dansının önemi ve özellikleri de anlatılıyor. Böylelikle Kars’a gelenler aynı zamanda da cesareti simgeleyen Kafkas Halk Danslarını öğrenmeden duramıyor.

Yaklaşık 10 yıldır Kafkas Halk Oyunları Dans hocalığı yapan Cem Tokmak, “Burada kurslar veriyoruz. Böylelikle yöremizin kültürünü tanıtıyoruz. Kafkas danslarına ilgi ve alaka duyan arkadaşlarımıza daha verimli olmak için daha güzel sanatları icra edebilmek için küçük yaşlardan başlayıp taa 35-40’lı yaşlara kadar kurs vermekteyiz. Her ilden, her yöreden kursumuza katılanlar var. Misafirlerimize Kafkas dansını öğretmekten gurur duyuyoruz. Bizim isteğimiz özellikle yöremizi tanımaları, Kafkas dansı nedir, ne için oynanır, geçmişi nedir bunları da öğretiyoruz. Bu bizim görevimiz. Biz isteriz ki bu yöreyi herkes bilsin. Düğünlerde, derneklerde, eğlencelerde kendilerini sahnelerden geri bırakmasınlar. Herkes cesaretiyle birlikte dans etsin. Kafkas dansı demek cesaret demektir. İlgi ve alaka da çok güzel, Rağbet çok iyi. Her geçen gün daha da artıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Özellikle de diğer illerden gelen mis misafirlerimiz, öğrencilerimiz büyük ilgi gösteriyor. Kars yöresini, Kafkas dansını öğrenmek için adeta akın ediyorlar.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.