KARS Haber Girişi : 09 Ocak 2020 09:42

Kars'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Kars'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Kars'ta Vali Türker Öksüz Başkanlığında kurum müdürlerinin katılımıyla İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kars Olay- Valilik Gazi Kars Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kurul üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında 3,4 ve 5 Ocak 2020 tarihlerinde düzenlenen Sarıkamış Şehitlerinin 105’inci anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Şehitleri ile birlikte tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle andığını belirten Vali Öksüz programa katılan TBMM Başkan Vekili Sayın Celal Adan, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Sayın Bekir Pakdemirli ve tüm katılımcılara ve programların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

İlimizde 22 yatırımcı kuruluş tarafından 213 projenin yürütüldüğünü ve projenin toplam tutarının da 3 Milyar 775 Bin 612 TL olarak gerçekleştiğini belirten Kars Valisi Türker Öksüz, projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

İlimizde mevsimsel şartlar açısından inşaat sezonun kısa olduğuna vurgu yapan Vali Öksüzyatırımcı kuruluşlardan kış sezonunda projelerin ön hazırlıklarının bitirmesini inşaat sezonunda ise projelerin neticelendirilmesi gerektiğini belirterek 2019 yılının genel bir değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Vali Öksüz; "2019 yılında bitirilen ve devam eden Sarıkamış Mescitli Köyü İçme Suyu Şebekesi İşi, Sarıkamış Harekâtı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi İnşaatı, Kars Barajı Sulama, İletim Hattı ve Enerji Nakil Hattı Projesi, Kars Gençlik Merkezi, Beylerbeyi Sarayı Restorasyon Çalışması, Sarıkamış Kayak Merkezinde hizmete gire yeni telesiyej sistemi hattı, Kars Çayı Çevre Düzenlenmesi, Bedesten, sokak sağlıklaştırması, Kars Kalesi aydınlatma ve yol düzenleme çalışmaları, Kars Aile Sağlık Merkezi, Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti projesi, Kars Besi OSB, Kuyucuk Gölünü kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirilmelerde bulunarak projelerin Kars için çok önemli olduğunu belirterek projelerin bitirilerek hizmete sunulmasıyla Kars’ın değerine değer katacağını söyledi.

Toplantı yatırımcı kurumların yöneticilerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunum ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.