KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 11 Temmuz 2019 23:41

Kars’ta Çekilen 'Yolun Sonu' Filmi Gösterime Girdi

Kars’ta Çekilen 'Yolun Sonu' Filmi Gösterime Girdi
Çekimleri Kars’ta yapılan “Yolun Sonu” isimli sinema filminin galası Kars Şehir Sineması’nda yapıldı. Vizyona giren filmi, Karslı sinemaseverlerle birlikte izleyen yönetmen ve oyuncu Süleyman Karadağ, ilginin her geçen gün artmasını beklediklerini söyledi

Kars Olay-Karslı ünlü sinema sanatçısı “Şivan” ismiyle tanınan, senaryo ve yönetmenliğini Karslı olan sinema sanatçısı Süleyman Karadağ’ın yaptığı “Yolun Sonu” filmi Kars Şehir Sineması’ndaki galayla birlikte vizyona girmiş oldu.

Film gösterimine Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, Digor Belediye Başkanı Nebi Kerenciler, Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Çiftçi, Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, İşadamı İsmail Medet Alibeyoğlu, esnaflar ve sinemaseverler katıldı.

Filmde rol alan Karslı oyuncularında katıldığı filmin yönetmeni Süleyman Karadağ ayakta alkışlandı.

Karslılar filmi çok beğendiklerini ve bundan sonraki film çalışmalarında yeterli desteği görmesi halinde yönetmen Süleyman Karadağ’ın daha büyük başarılara imza atacağına inandıklarını söylediler.

Süleyman Karadağ da, zor koşullar ve imkansızlıklara rağmen büyük bir başarı sağlamış olmalarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Karadağ, Karslılardan filmi izlemelerini beklediklerini ayrıca belediye başkanlarından ve kurumlardan da filmin izlettirilmesi için yeni projeleri hayata geçirmelerini beklediklerini kaydetti.

Karadağ, “Yolun Sonu ne diye sorduklarında dedim ki filmden sonra söylesem olur mu? Şimdi söyleyeyim onu; yolun sonu güzeldir. Başkanlarımdan şunu isteyeceğim. Diyeceğim ki sizden bir ricam var. İlçelerinizde haftanın birkaç günü “Hadi bir filmi izleyelim etkinliği adı altında proje başlatıp destek olurlarsa seviniriz. Çünkü filmde çok gizli bir belgesel vardı. Tarihimizden bahsedip eğitim ne kadar önemli olduğunu söyledik. En son olarak da bir vatanın ana sevgisinden daha önemli olduğunu ‘Şivan’ karakteriyle vurguladık. Merak edenlere gelin beyaz perdede izleyin diyorum” dedi.

Filimde, bölge insanlarına da rol verildi. Bunlardan en önemli rollerden birini filmin kötü adam rolü olan “Cemşit” karakterini Doğan Alibeyoğlu oynadı. Diğer rollerde Aytunç Özulus, Ceylan Osever, Sezgin Yıldız, Elif İren gül, Salim Kadıcık, Karslı ozan Arif Gülcani, Mehmet Nebioğlu gibi birçok Karslı da yer aldı.

Çekim mekanları Kars’ın genellikle tarihi bölgeleri olan Kars Kalesi, Dereiçi, Ani Ören Yeri, Taş Köprü ve ilçeler oldu. Susuz ilçesindeki Aygır Gölü’ne de ağırlık verilen filmde eğitim, tarihi mekanlar ve kutsal vatan topraklarının önemine de dikkat çekildi.

İçinde gizli bir belgeseli de barındıran film, Kars’ın tanıtımında da önemli rol üstlenecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.