EĞİTİM Haber Girişi : 03 Haziran 2019 01:09

Kars'ta Bursluluk Sınavı

Kars'ta Bursluluk Sınavı
MEB 2019 İOKBS yani İlköğretim - Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı bugün gerçekleştirildi.

Kars Olay-Sınava katılan öğrenciler başarılı puanları elde etmeleri halinde eğitim desteği almaya hak kazanacaklar. Sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da Merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru soruldu ve sınav süresi olarak 120 dakika belirlendi. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulundular.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ile kimlik belgeleri (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport), koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurdu.

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler ise sınava alınmadı. Karsta bu durum bazı okullarda yaşandı 15 yaşını bitiren ve nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan öğrenciler sınava alınmadılar bazı öğrenciler bu durum karşısında gözyaşlarına boğuldular. Öğrenciler öğretmenlerinin ve okul yöneticilerinin kendilerini bu konuda bilgilendirmediklerini söylediler.

Sınavların yapıldığı okullarda denetim ve gözlemini sürdüren Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ise sınava alınmayan öğrencilerin sınav kuralı gereği 15 yaşını dolduran öğrencilerin nüfus cüzdanlarında fotoğraflarının olmamasından kaynaklandığını bu sınav şartları içerisinde en başta yazılı olan bir kuraldır bu öğrencilerimiz ve aileleri bu kurala uymadıklarından dolayı bazı öğrencilerimiz sınava alınmamışlardır dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.