Kars'ta Belediye Vatandaş Tartışması Canlı Yayında

Kars Olay- Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, mahalle halk buluşmaları kapsamında önceki gün Atatürk Mahallesi halkı ile bir araya geldi.

 

Başkan halk buluşmasına Kars Belediye Başkanı Bilgen, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri, Atatürk Mahallesi Muhtarı Resul Morkoç, mahalle sakinleri ve çocuklar katıldı.

 

Kars Belediye Başkanı Bilgen'e küçük çocukların gösterdiği sevgininde vatandaş kamerasına yansıdığı o görüntülerde daha sonra Atatürk Mahallesi Muhtarı Resul Morkoç'un tepkisi dikkat çekti.

 

Bilgen sözlü tartışmanın yaşandığı alana doğru giderken çevre sakinleri muhtar Morkoç ile sözlü tartışma yaşayan belediye yetkililerini sakinleştirme gayretinde bulundular.

 

Canlı yayın görüntülerinde ise tartışmanın sebebinin Atarürk Mahallesi Muhtarı Resul Morkoç'un belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nden mahalle için yapmış olduğu çalışma talepleri olduğu kaydediliyor.

 

Vatandaş: Muhtar doğru diyor bizim yolumuz, parkımız, servisimiz hiç birşeyimiz yok, Biz hangisine verdik herkes bizi sattı. Hangi partiye çalıştık hepsi bizi sattı muhtarımız doğru diyor. Bizim mahalle berbat belediye yeni gördü. Arabalar çıkmıyor herkes tamire para vere vere duruyor. 

 

Belediye Yetkilisi: Bugüne kadar hangi belediye başkanı gelmiş burada böyle içinizde derdinizi dinlemeye gelmiş, daha ne bekliyorsunuz?  Önceki yönetim burayı size vermiş derdinizi dinlememiş.

 

Muhtar Resul Morkoç: Ben belediyeye gelip milletin vatandaşın derdini anlattığımda suçlumuyum?  Ben geçenlerde gelip demedim mi yolumuzu görmüyormusunuz? Hatta müdür bey seni aramadım mı? Elli sefer telefon açıyorsam bir birim müdürü, mahalle muhtarının telefonuna cevap vermiyorsa ben bu insanların sorununu kime anlatacağım? Adam ordan çıkıp karakola giderek beni şikayet ediyor. Burada da şimdi sizin yanınızda da arkadaş bana diyor ki muhtar geldiğinde böyle yapacam. 

 

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, daha sonra muhtar Resul Morkoç ile görüşmeye başladı. Görüşmede Başkan Bilgen taziye evinin açık kapalı kalması konusunda konuştu. 


Muhtar Morkoç; Ben mahallenin sorununu dile getirmeyecekmiyim? şeklinde konuşmaya devam ettiler.


Daha sonra Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen telefon ile canlı yayın yapan vatandaşın yanına gelerek; "Benim hayatım gazetecilikle geçti, ne yapacaksınız çekince?"


Vatandaş; Hayır canlı yayın yapıyorum.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; Yapın canlı yayın ne olacak yani? Bu şehir çalınmış, yayına devam edin, ben şimdi konuşayım biraz, Bu şehir çalınmış, soyulmuş her şey yapılmış kılınızı kıpırdatmamışsınız, ama şimdi biz iş yamaya çalışıyoruz bu batmış bitmiş şehirde" derken canlı yayın sona eriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.