Kars Olay-Kars'ta Yenişehir Mahallesi İsmail Aytemiz Bulvarı üzerinde ki konutlarda yaşayan kadınlar yollarının yapılmamasına tepki göstererek, tahta ve demirlerle araç yoluna barikat kurup, yolu trafiğe bir süre kapattılar.

 

Yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri, Bulunduğumuz sokakta gördüğünüz gibi yolumuz yok, burası şehrin önemli yerleşim yerlerinden ama gel gör ki yolumuz yok. Kırmızı toprak olan bu yoldan araçlar geçtiği zaman evlerimizde tozdan duramıyoruz. Burası ayrıca Yenişehir İlkokuluna giden yol ve bu toz toprak arasından çocuklarımızı okula götürmek zorunda kalıyoruz ve hepsi bu tozu soluyarak hasta oluyor. Rezil olduk çocuklarımız hep hasta oldu tozdan. Yoldan geçen araçlara elimi kaldırarak yavaş geçmelerini istiyorum. Bu yolda tozdan pislikten geçilmiyor Burası Karsmıdır? Köymüdür? anlamadık. Pazarcığın yollarını Digor'un yollarını yaptılar, Burası Kars'tır ama yolları yapılmıyor. Köy yolları bile bu halde değil. Yetkililere sesleniyoruz bizi bu çileden kurtarın." şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Yenişehir Mahallesi İsmail Aytemiz Bulvarında yapılan yol kapama eylemine Aras Rezidans, Hakan Apt.,  Ağaç Yapı, 4 M Yapı , Bir Yapı sakinleri ile Yenişehir Ortaokulu na giden yolda bulunan öğrenciler ve velilerde katılarak destek verdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.