KARS Haber Girişi : 03 Temmuz 2019 00:11

Kars’ın Hanlar Geçidi Kırk Gündür Susuz Kaldı!

Kars’ın Hanlar Geçidi Kırk Gündür Susuz Kaldı!
Kars’ın Dağpınar nahiyesi Hanlar geçidi mevkinde oturan 10 hanelik aile Ramazan Bayramından sonra elektrik trafosunun patlamasından ötürü yaklaşık 40 günü aşkındır susuz kalmış durumda.
Kars’ın Hanlar Geçidi Kırk Gündür Susuz Kaldı!

Kars Olay- Kars’ın Dağpınar nahiyesi hanlar geçidi mevkiinde oturan 10 hanelik aile su deposunda bulunan trafonun patlamasından nedeni ile Ramazan bayramından bu tarafa susuz yaşıyorlar.
Neredeyse kırk günü aşkındır trafonun yenilenmemesinden dert yanan vatandaşlar biran önce yeni trafonun su deposuna getirilip takılmasını talep edip yetkililerden yardım istediler.
Hanlar geçinde yaşayan vatandaşlar duruma tepkilerini göstererek “Biz Dağpınar Nahiyesinin Hanlar geçidi mevkiinde oturan 10 hanelik bir aileyeyiz. Burada 84 nüfusumuz var. Ramazan bayramından 10 gün önce bizim su trafomuz patladı. Trafo merkezine bir hayvanın teması sonucu trafo patladı ve hayvanımız da murdar oldu ve bizim sularımız da 40 gündür kesilmiş durumda. Her nedense 40 gündür bu su yapılmadı. Bize denilen şey ise ihaleye yeniden girileceği söyleniyor. Bu durumdan özel idare yetkililerinin bilgisi dâhilindedir. Biz şikâyet mahiyetinde değil mağduriyet mahiyetindedir biz burada perişan olmuş durumdayız, 84 nüfusumuz banyo yapamıyor, suyumuz yok, nasıl geçineceğiz, devlet bize nasıl bakacak, fiş geldiği zaman parasını almasını biliyorlar ama bize su vermesini bilmiyorlar. İhaleye girileceği söyleniyor, bize İstanbul havalananımı yapıyorlar, asma köprümü yapıyorlar. Bir trafonun maliyeti ne olacak? Bu trafonun parası ne kadardır? Keşke söyleseydiler biz kendi paramızdan alsaydık. Ama bu mağduriyetimizden ötürü özel idarenin bunu bize vermesi gerek. Bize söylenen 20 gündür ihaleye kimsenin girmemesinden ötürü gecikme oluyor. Biz 80 kişi burada mağduruz, biz 1970’lere dönmüşüz. Merkepler sırtında su taşıyoruz, bu yakışıyor mu bizim Türkiye Cumhuriyeti Devletimize? Yoksa bizi vatandaş olarak görmüyorlar mı?  Hayvan otlamaya gidiyor, o boğa gitmiş oraya temas etmiş, hayvan da mundar oldu, bir boğanın maliyeti 10 bin TL’dir. Geldiler kestiler bize dediler ki trafo bozulmuş, tamam kabul ettik, ama 40 günü aşkındır bir trafo yapılmaz mı? Tüm yetkili kurumların haberi olmasına rağmen mağduriyetimiz giderilmiyor. Biz nereye gidelim hangi kuruma gidip başvuru da bulunalım? Herkesin haberi var bu durumdan ama nedense kimse bunu duymuyor. Mağduruz, güneş enerjisine elimizle su dolduruyoruz, sıcak su geliyor ama soğuk su yok, yarın öbür gün oda patlayacak o da bize bir külfet olacak. Üstümüz başımız kir içinde, çoluk çocuğumuz kir içinde kaldı. Aşağıda bir göl var oradan su taşıyoruz. Lütfen bu mağduriyetimizi gidersinler en kısa zamanda. Altı üstü bir trafo. Devletten mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dediler. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.