KARS Haber Girişi : 08 Kasım 2019 08:39

Kağızman Paslı Virajlarına Karayolları Neşteri

Kağızman Paslı Virajlarına Karayolları Neşteri
Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kars-Selim Ayrımı Kağızman-Kötek Karayolunda Yapılan Çalışmaları İnceledi

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, 65’inci Dönem UDB Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç ile birlikte bir bölümü tamamlanarak hizmete verilen Kars-Selim Ayrımı Kağızman-Kötek Karayolunda (Paslı virajları mevkii) yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldılar.  

Kars Valisi Türker Öksüz burada yaptığı açıklamada ülkemizde son 15-20 yıllık periyoda bakıldığında gerek bölünmüş yol gerekse otoyol konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız bünyesinde çok büyük hamleler yapıldığını belirterek, bu hamleler kapsamında ilimizde bir bölümü trafiğe açılan bu yolun ilimiz ulaşım ağı açısından önemine vurgu yaptı.

144 Milyon TL toplam proje tutarı ile tamamı bittiğinde Kars ile Kağızman arasındaki mesafenin 3,7 kilometre kısalacağını belirten Vali Öksüz, yüzde 30-40 civarında tamamlanmış olan projenin hem konforlu seyahat, hem zaman hem de yakıt tasarrufu açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kars Valisi Türker Öksüz “ Tamamlandığında ilimiz otoyol ağı için büyük kazanım olacak projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, Kars Milletvekilleri 65’inci Dönem UDB Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğüne ve diğer emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kars-Kağızman yolu 5 Kilometrelik yolu trafiğe açıldı.  Kars-Kağızman karayolu arasında virajlı ve bozuk olan yolun yaklaşık 37,5 kilometrelik yol yapım çalışmasının 5 kilometrelik kısmı tamamlanarak trafiğe açıldı. Trafiğe açılan 5 kilometrelik 1A sınıfındaki Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) yol 1,5 kilometre mesafede yolu kısaltırken, proje tamamlandığında Kars-Kağızman yolu toplamda 3,7 kilometre daha kısalacak. 144 milyon lira ile yapımı devam eden yol virajsız ve konforlu olarak vatandaşlara hizmet edecek.

Yol İncelemesine Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDB Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Karayolları 18. Bölge Müdürü Erhan Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile diğer yetkililer katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.