SAĞLIK Haber Girişi : 24 Aralık 2019 15:03

'Kağızman Devlet Hastanesindeki Doktor Sıkıntısı!' Haberine Açıklama

'Kağızman Devlet Hastanesindeki Doktor Sıkıntısı!' Haberine Açıklama
Kars Olay'ın "Kağızman Devlet Hastanesindeki Doktor Sıkıntısı!" haberine Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Kars Olay- Kars Olay'ın geçtiğimiz hafta okuyucularına sunduğu  "Kağızman Devlet Hastanesindeki Doktor Sıkıntısı!" haberinin ardından Kars İl Sağlık Müüdürlüğü tarafından haberle iligili detaylı bir bilgilendirme geldi.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden haberle ilgili yapılan bilgilendirme açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 15 Aralık 2019 tarihinde ilimizde yayın yapan Kars Olay gazetesinde Kars Kağızman Devlet Hastanesinde Doktor Sıkıntısı!

Kağızman Devlet Hastanesinde yaşanan Doktor Sıkıntısı Hasta ve Hasta yakınlarını çileden çıkarıyor.

İle ilgili haber yapıldığı görülmüştür.

Konu ile ilgili basında yer alan haber incelenmiştir.

Kağızman İlçe Devlet Hastanesinde hali hazırda Kadın Hastalıkları Uzmanı 1 Adet, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı 1 Adet, Göz Hastalıkları Uzmanı 1 Adet, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı 1 Adet, Çocuk Hastalıkları Uzmanı 1 Adet, Dahiliye Uzmanı 2 Adet, Ortopedi Uzmanı 1 Adet, Kardiyoloji Uzmanı 1 Adet olmak üzere;

Toplamda 9 Uzman Hekim, Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde 1 Hekim, Diyaliz Ünitesinde 1 Hekim olmak üzere toplamda 16 pratisyen Hekim, 56 Hemşire, 20 Ebe ve 40   yardımcı sağlık personeli görev yapmaktadır. Ayrıca 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı atamaları gerçekleşmiş olup yasal süreleri içerisinde göreve başlayacaklardır. Hastanemizde 1 Genel Cerrahi Uzmanı,1 KBB Uzmanı,1 Üroloji Uzmanı toplam 3 branşta eksikliğimiz bulunmakta olup, ilgili Hastanemizde olmayan branşlardaki Hekim açığı Devlet Hizmet Yükümlüğü Atamaları kapsamında Sağlık Bakanlığımızdan talep edilmiştir. Atama sonuçları 30/12/2019 tarihinde açıklanacaktır. Ayrıca buradaki sağlık hizmetlerinde   herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek için Sağlık Bakanlığından geçici görevlendirme talebinde bulunulmuş olup, Bakanlığımızca uygun görülen branşlarda İl dışından Hastanemize geçici Hekim görevlendirmeleri yapılmaktadır.

Kağızman Devlet Hastanesi Acil Servisi 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vermektedir ve bu hizmette hasta, Acil Hekimi ve İcapçı Hekim tarafından değerlendirme sonucu hastanın sağlık durumu; Hekimin bilgi, beceri ve imkanlarını aşıyorsa hastaya zarar vermemek için ve hastanın sağlık durumu da aciliyet içerdiğinden hasta ileri merkeze sevk edilmektedir. Bu karar Hekimin kararıdır. Çünkü Acil Sağlık Hizmetleri ertelenemez ve geciktirilemez. Hastanın daha detaylı Hastanede değerlendirilmesi için hasta 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında ambulansla sevki gerçekleştirilmektedir. Bu sevk işleri de Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 19.02.2014 tarih ve 30202 sayılı yazısı gereğince hasta sevkinde ambulansa   en fazla 1 hasta yakını alınabilmektedir.

İlgili konular İl Sağlık Müdürlüğümüz görev alanı içindeki konular olup, her an için sağlık tesislerimizin sorunları ile ilgili çözüm üretmek konusunda Müdürlüğümüzce çalışmalar yapılmaktadır ayrıca Bakanlığımızda bu konuda hassasiyet göstermektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.