KARS Haber Girişi : 10 Ocak 2020 11:30

Hayvan Pazarında Artık Kimse 'Değnekçilik' Yapamayacak!

Hayvan Pazarında Artık Kimse 'Değnekçilik' Yapamayacak!
Kars'ta hayvan pazarında uygulanan ve halk arasında "değnekçilik" olarak tabir edilen gayri yasal uygulamaya son veriliyor

Kars Olay-Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Yapılan Açıklamada: "Sayın Valimiz Türker Öksüz’ün talimatlarıyla Vali Yardımcısı Tahsin Aksu Başkanlığında Kars Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü, İl Defterdarı ve Tarım ve Orman İl Müdürün katılımıyla komisyon kuruldu.

 

İlimiz hayvan varlığı olarak Türkiye sıralamasında ilk 5’te, il dışına hayvan sevklerinde ise büyükbaş ve küçükbaş olarak toplam 200-300 bin başla ilk sırada yer almaktadır. İlimizde halk arasında alım-satım işleminde rızasız olan aracılığı kaldırmak ve satış işleminin huzurlu bir şekilde yapılması için İlimiz merkezinde bulunan Ruhsatlı Hayvan Pazarımızdan sevkiyatlarımız başlamıştır.

 

Pazartesi gününden itibaren Belediye yetkilileri (Veteriner Hekim, Zabıta) Pazar girişinde satış için gelen hayvanları kontrol ederek Hayvan Kimlik Belgesi (pasaport) olmayan hayvanları pazara almayacaktır. Pazara alınan hayvanlar padoklara alınacaktır. Ayrıca Emniyet personelleri de hem pazar içerinde hem de sevk işlemlerinin yapıldığı birimde görev yaparak rızasız işlemleri engellemiş olacaktır.

 

Daha önceden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binası önünde yapılan sevkler Ruhsatlı Hayvan pazarımızın olması sebebiyle buradan yapılacaktır." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Özkan irgali 10 Ocak 2020 14:18

    Çok yerinde bir karar çok geç kalınsada