KARS Haber Girişi : 26 Mayıs 2019 20:24

Harakani Sofrasında 25 Bin Kişi İftar Yaptı

Harakani Sofrasında 25 Bin Kişi İftar Yaptı
Kars Harakani iftar sofraları, Ramazan ayının başından bu yana tam 25 bin kişiyi ağırladı.

Kars Olay-Kars'ta Türkiye Diyanet Vakfı ve Kars İl Müftülüğü koordinesinde kurulan ve günde yaklaşık 1500 kişiye yönelik iftar yemeği verilen Harakani Sofrası'nda Ramazan ayının başından bu yana tam 25 bin kişiyi ağırlandı. 
Kars harakani evliya cami bahçesinde kurulan iftar çadırlarının dışında, ihtiyaç sahibi aileler ve hatta öğrencilere bile yemek ulaştıran Harakani sofrası, bu Ramazan geleneğini sürdürmeyi ihmal etmedi. Evliya camii bahçesinde her gün iftar sofrası kurarak, Ramazan coşkusunu on binlerle paylaştı. Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, “Ramazan paylaşmak ve yardımlaşmaktır” diyerek, Kars'ta kurdukları iftar çadırlarının hem hoş bir gelenek ve hem de sosyal dayanışmaya verilebilecek en güzel örnek olduğunu kaydetti.

 

25 GÜNDE 25 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ 
Harakani iftar sofralarındaki günlük yemek dağıtımının  bin 500 dolayında olduğunu ve 25 gün boyunca yaklaşık 25 bin kişiyi konuk ettiklerini açıklayan Müftü Yusuf Eviş, şunları kaydetti: “Burası Ebul Hasan Harakani'nin istirahatgaıdır. Ebu'l Hasan Harakani Hazretlerinin de söylediği gibi "Her Kim Bu Kapıya Gelirse Ekmeyini Veriniz, İnancını Sormayınız, Zira Allah Katında Ruh Taşıyan Her Kez Ebu'l Hasan'ın Sofrasında Ekmeğe Layıktır." sözünden yola çıkarak burada gelen tüm vatandaşlarımızı ağırlıyoruz.  Kurduğumuz iftar çadırındaHergün ortalama 1200 kişiye yemek veriyoruz. Ayrıca hayırsever vatandaşların soframıza katkılarını bekliyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.