KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 10 Mart 2020 23:47

HAMR Tiyatrosu Yarın Kars’ta

HAMR Tiyatrosu Yarın Kars’ta
“HAMR” adlı tiyatro oyunu, 11 Mart 2020 Çarşamba günü saat 14:00’da Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşuyor.

Kars Olay-Oyunun Amacı: Uyuşturucu bağımlılığı ve buna bağlı suç işleme potansiyeli olan bireylerde farkındalık yaratmak ve gençlerimizi bilgilendirip onları bu madde merakından uzak tutmak, ailelerine ve yakınlarına genel bilgileri tiyatro yolu ile öğretip anlatmaktır.

 

Oyunun Konusu:“Hamr” uyuşturucu bağımlısı oldukları için hayatları son bulmuş dört genç insanın yaptıkları hatalarla baş etmelerini anlatan bir tiyatro oyunudur. Dördü de hayatlarının belli zamanlarında farklı sebeplerle uyuşturucu bağımlısı olur ve bu bağımlılık hayatlarının son bulmasına sebep olur. Öldükten sonra ise dünya ve diğer dünya arasında kalarak, Araf bölgesinde sıkışırlar. Oraya nasıl geldikleri ve nerede oldukları hakkında hiçbir fikirleri yoktur. Bir karmaşa, arayış içindeyken ve ne olduğu konusunu sorgularlarken gerçek hayatta onlara uyuşturucu bulmalarını sağlayan Zehir Taciri (Şeytan) onların dünyayla bağlantısı olarak karşılarına geçer. Ölüm sebepleri ve cenazelerinin ardından aileleri ve tanıdıklarının yaşadıkları hakkında fikir sahibi olmayan dört genç, Zehir Taciri’nin onlara izlettiği videolarla hataları, ailelerine yaşattıkları ve yaşamlarını kendi elleriyle nasıl sonlandırdıklarıyla yüzleşirler.

 

15 yaş üstü herkes “HAMR” adlı tiyatro oyununu izlemeye davet edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.