KARS Haber Girişi : 05 Aralık 2019 22:53

Cüneyt Özdemir’den çok konuşulacak ‘Kars lobisi ve kaz’ açıklaması!

Cüneyt Özdemir’den çok konuşulacak ‘Kars lobisi ve kaz’ açıklaması!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir grup gazeteci ve siyasetçinin, Kars kazının tanıtımı amacıyla bir restoranda düzenlenen yemekteki görüntüleri, bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.
Cüneyt Özdemir’den çok konuşulacak ‘Kars lobisi ve kaz’ açıklaması!

Kars Olay-Gazeteci Cüneyt Özdemir de Youtube kanalında yayınladığı videoda, konuya ilişkin çok tartışılacak değerlendirmelerde bulundu.

“Taksici lobisinden sonra en güçlü lobi Kars lobisi”

Türkiye’de taksici lobisinden sonra en güçlü lobinin Kars lobisi olduğunu iddia eden Cüneyt Özdemir, bu lobi içerisinde; New York Üniversitesi Öğetim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin, Fox TV Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Süleyman Özışık ve Candaş Tolga Işık gibi isimlerin olduğunu söyledi. “İş adamlarını, Gürbüz Çapanları filan saymıyorum” diyen Özdemir, ardından da “Bunlar çıkmışlar Kars’tan, Ardahan’dan dünyaya yayılmışlar. Bayağı da para yapmışlar, güç yapmışlar, etkinler.” ifadelerini kullandı. 

 

“Kaz ziyafet olabilecek kadar lezzetli bir hayvan değil”

Geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Canan Kaftancıoğlu‘nun da davet edildiği, Kars kazının tanıtımı amacıyla düzenlenen yemeği, bu lobinin tertip ettiğini dile getiren Cüneyt Özdemir, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından yaşanan tartışmalara ilişkin de şunları söyledi;

 

“Vay efendim ortalık birbirine girdi. İşte ‘ziyafete bak’, ‘şarap mı içtiler’ diye. Güler misin ağlar mısın? Abi ne yapıyorsunuz, bir durun ya. Şu yüzden durun; Birincisi kaz, ziyafet olabilecek kadar lezzetli bir hayvan değil. Yiyorsun, ne yediğini anlamıyorsun. Tavuk desen tavuk değil, şey desen bir şey değil. Tatsız tuzsuz bir şey yani.

Kaz da Kars’ın milli bir hayvanı değil yani. Orada bir restoran sahibi hanımefendi sayesinde milli yiyeceğine dönüştü. Niye? Zaten Kars’a gidiyorsun fazla bir restoran yok. Üç tane restoran var gidebileceğin onlarda da kaz yapıyorlar falan.

Güzel hikayeler var. Onu açınız bakınız bizim Kars programında anlatmıştım. Hanımefendiyi de hem 5N 1K’ya konuk ettik hem de diğer farklı programlarda karşınıza çıkartmıştık. Yani diyeceğim; ortada bir ziyafet filan yok anlayacağınız. ‘Vay abi tepside kaz gelmiş.’ Baba git Nusret’e bir kebap ye o kazın bütün hesabını iki kişi orada ödeyip çık.”

Deniz Zeyrek’e ‘takiye’ eleştirisi

Deniz Zeyrek‘in o yemekte Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu’nun şarap içmediğine yönelik açıklamasına da sert tepki gösteren Cüneyt Özdemir, sözlerine şöyle devam etti;

“Şimdi Sözcü’den Deniz Zeyrek arkadaşımız. Eski Radikal temsilcisidir. Ben severim ama onun bir derdi var herhalde. Geçen gün bana bir yerden laf sokuşturmuş. Ya da bana öyle geldi. Çok alındım 11 bin kilometre öteden. Bilmiyorum. Velhasıl açıklama yapmış ve ‘O gün Ekrem İmamoğlu ile Canan Hanım şarap içmediler, su içtiler’ demiş. Şarabı da Tunç Soyer İzmir’deki yerel üreticileri desteklemek için getirmiş. Yani o da içmemiş.

Ya pardon bu neyin kafası? Niye? Çünkü Akit ile Melih Gökçek yükleniyor; ‘Bunlar şarap içti de şarap içti.’ Ya kardeşim size ne? İçtiyse içti. İçmiyor mu, içiyor. Bu tavır nedir yani; ‘onlar şarap içmedi de su içti.’ Tam takiyenin başka bir versiyonu. Bunlar alkol kullanmıyorlar mı? Canan Hanım içmiyor mu, Ekrem Bey içmiyor mu, Tunç Bey içmiyor mu Allah aşkına. Bu neyin takiyesi hala? Deniz kardeşim ben Sözcü yazarı olsam böyle diyeceğim yani. Senin bin kere demen lazım.

Yani hayatını herkes Akit kafasında mı yaşayacak? Buna da itirazım yok. Bir insan hayatını Akit kafasında da yaşamak isteyebilir. Hiç içki içmek istemeyebilir. Sağlık nedeniyle, ahlaki olarak ya da dini nedenlerden karşı olabilir. Buna hiçbir itirazım yok. Ama kardeşim burası Türkiye İslam Cumhuriyeti mi? İsteyen istediğini içer şu andaki yasalarda gördüğüm kadarıyla. Ha biraz kazık içiyor tabi baktığın zaman. Amerika’da aynı Türk şarabını daha ucuza iç. Vergileri yükle babam yükle. Niye? Millet içmesin diye. Asıl niyet orada dini. Dini motivasyonlar öne geçiyor. Günah diyorsun, içirtme diyorsun. Ya günahsa ona günah. Artık bu söylemi bırakmalı ya. Niye orada öyle gözükecek ve İmamoğlu’na sempatiyle bakan kimi dindarların da oyunu alacak. Kardeşim vermesin eğer böyle verecekse. Böyle bir takiyeye verecekse vermesin. Sen bir yandan yıllarca bu adamlar takiye yapıyor diye şikayet et. Sonra aynı şeyi gel kendi seçtiğin adama da yap. Artık bu söylemi de kaldıralım ya. Bu ülkeyi Akit mi yönetiyor kardeşim? Akit ve üç tane trol şu anda bütün seküler yaşamı düzene sokuyor. İnanın şuraya şarap koyup yayın yapacaktım ya. İçmek için değil. Size ne kardeşim ya? Artık bu söylemi bir kenara bırakmak gerek diye düşünüyorum.

Ne Olmuştu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun da katıldığı, Kars kazının tanıtımı amacıyla düzenlenen yemeğe dair görüntüleri,  ““Sizce Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun şarap içtiği bu şatafatlı sofrayı niçin sosyal medyaya sızdırdı” şeklinde paylaşmıştı.

Bunun üzerinde Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, yemeği bir grup Kars/Ardahanlı beraber organize ettiklerini söyleyerek, Gökçek’e şu yanıtı vermişti;

 

Her yıl kaz sezonu açılışında yapıyoruz. Geçen yıllarda Sayın Binali Yıldırım ve Ahmet Arslan’ın katılımıyla Ankara’da da yapmıştık. Kazlar Kars’tan bizim köyden geldi. Not: C. Kaftancıoğlu ve E. İmamoğlu su içtiler. Amacımız Kars’ın ve muhteşem kazın tanıtımıdır. Twitlerinizle yaptığınız katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Lütfederseniz, Ankara’da sizinle de buluşup kaz yemek isteriz.”

 

Kaynak: Karsın Değerleri

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.