TÜRKİYE Haber Girişi : 13 Şubat 2020 10:48

AYM Başkanı Zühtü Arslan Böyle İtiraz Etti

AYM Başkanı Zühtü Arslan Böyle İtiraz Etti
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, gazetecilerin haber ve yazılarından dolayı cezalandırılmalarının, demokratik toplum düzenine uymadığını belirtti.

Kars Olay-Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, gazetecilerin haber ve yazılarından dolayı cezalandırılmalarının, demokratik toplum düzenine uymadığını belirtti ve Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun lehine 2015’te verilen AYM kararını örnek gösterdi.

 

ÖZGÜRLÜK GENİŞ OLMALI
“Gördükleri işlev nedeniyle siyasetçiler diğer kişilere göre haklarındaki haber ve eleştirilere daha hoşgörülü olmak durumundadır. (Bekir Coşkun 2014/12151-4.6.2015) Basının bazı haberleri rahatsız edici ve kışkırtıcı olabilir. Demokrasilerde gözetleyici işlevi gören basının, özellikle siyasilere yönelik haber yaparken çok daha geniş bir özgürlük alanına sahip olması gerekir. Basına yönelik hukuki ve cezai yaptırımlara başvurulması, ifade ve basın özgürlüğünü kullananlar üzerinde, ciddi caydırıcı etki yaratır.”

 

Kaynak: Odatv.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.